miercuri, aprilie 17, 2024
spot_img

Câte mii de defectări la locomotivele CFR Călători au fost în 11 luni pe Regionala Iași

Doar în primele 11 luni ale anului în curs și doar pe raza Regionalei Iași au fost nu mai puțin de 2.132 de defectări la locomotivele CFR Călători.

Informația a fost furnizată Club Feroviar de Dumitru Anchidin, fost director al Regionalei Iași a CFR Călători și CFR Marfă Iași.

Precizările vin în contextul în care, joi seara, o locomotivă a operatorului feroviar de stat a evitat ca prin minune o deraiere, după ce în stația Pașcani s-a rupt bandajul unei roți, așa cum a informat Club Feroviar.

”Nu pot să nu reacționez față de situația din ce în ce mai dezastruoasă de la CFR Călători, cauzată de cel mai nefericit management din toată istoria CFR. Din nou, pasagerii CFR Călători au avut noroc cu carul și au fost salvați de la un dezastruos eveniment feroviar. Nici nu vreau să mă mai gândesc și nici să mai explic cât de gravă este această situație de la Pașcani și urmările unui astfel de incident feroviar. Doar afirm că este extrem de grav! Mă adresez iar decidenților politici de la cel mai înalt nivel și trag din nou un puternic semnal de alarmă. De ce așteptați să se întâmple o nenorocire la CFR Călători pentru a-l trimite la plimbare pe domnul Traian Preoteasa?!”, spune Dumitru Anchidin.

2.132 de defectări la locomotivele CFR Călători în 11 luni pe Regionala Iași

În susținerea cererii sale, el oferă și niște cifre referitoare la incidentele produse pe raza Regionalei Iași în acest an, până în luna noiembrie inclusiv.

De exemplu, au fost înregistrate în cele 11 luni un număr de 2.132 de defectări de locomotivă, cu un total de 30.520 de minute întârziere la trenurile CFR Călători, echivalentul a peste 21 de zile de întârziere.

”CFR Călători este de departe operatorul cu cele mai multe defectări de locomotivă și întârzieri de trenuri dintre toți operatorii de transport care activează pe Regionala CF Iași. Trebuie luat în calcul că situația mai sus prezentată este aproximativ a opta parte din totalul activității de la nivelul întregii rețele de cale ferată, având în vedere că activitatea este împărțită la un număr de opt regionale CFR Călători”, conchide Dumitru Anchidin.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole