spot_img
luni, ianuarie 24, 2022
spot_img

S-a stabilit modalitatea de decontare Metrorex-STB pentru călătoriile metropolitane

Ministerul Transporturilor a stabilit modalitatea de decontare Metrorex-STB pentru călătoriile metropolitane, cele care combină transportul subteran cu cel de suprafață în Capitală.

Pe site-ul ministerului a fost postat, în dezbatere publică, proiectul de Ordin al ministrului Transporturilor şi Tnfrastructurii pentru modificarea Ordinului ministrului Transporturilor şi Infrastructurii nr. 1.026/2021 privind aprobarea tarifelor de călătorie cu metroul.

La data de 29.07.2021 a fost publicat în Monitorul Oficial al României Ordinul Ministrului Transporturilor şi Infrastructurii nr. 1026/2021 privind aprobarea tarifelor de călătorie cu metroul. Noile titluri de transport au fost introduse la 1 august, când au fost majorate tarifele la călătoria cu metroul, tramvaiul, troleibuzul și autobuzul.

Decontare Metrorex-STB: 50%/50%

Prin prevederile actului normativ a fost stipulat că „Modalitatea de decontare a titlurilor comune pentru transportul cu metroul și STB se va face pe baza unui protocol, care se va încheia între cei doi operatori în termen de 15 zile de la data publicării”, acțiune neconcretizată din motive independente de voința părților, se arată în Nota de fundamentare a proiectului.

Ținând cont că tarifele unitare ale celor doi operatori de transport sunt identice, s-a decis ca decontarea sumelor provenite din vânzarea titlurilor de călătorie metropolitane integrate să se facă în procente egale (50% Metrorex – 50% STB). „Întrucât modalitatea de decontare nu este prevăzută în ordin, ar rezulta că tarifele care revin Metrorex S.A. sunt cele prevăzute la litera a), acestea fiind aprobate pentru transportul cu metroul. Pentru corelarea și aplicarea dispozițiilor legale, respectiv de nivel al veniturilor rezultate corespunzător unor tarife aprobate, pe care Metrorex S.A. le va încasa din tariful metropolitan integrat, în temeiul art. II alin. 1 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2011, este necesară completarea ordinului Ministrului Transporturilor și Infrastructurii cu precizarea cuantumului tarifelor pe care Metrorex S.A. le va încasa din vânzările titlurilor comune pentru transportul cu metroul și STB, potrivit Ordinului Ministrului Transporturilor și Infrastructurii nr. 1026/2021”, se precizează în document.

Ultimele Articole