spot_img
duminică, noiembrie 28, 2021
spot_img

Diferențe între declarațiile de avere ale Rovanei Plumb. Parlamentul European cere clarificări

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a descoperit diferențe între declarațiile de avere ale Rovanei Plumb, propusă de România pentru postul de comisar european pentru Transporturi. Este vorba de inadvertențe care apar între declarațiile de avere pe care le-a depus în țară și la PE.

declarațiile de avere ale Rovanei Plumb Rovana Plumb comisar european pentru Transporturi

Comisia i-a cerut politicianei de la PSD să ofere o traducere în engleză a declarației de avere din România și să ofere explicații privind două împrumuturi pe care nu le-a menționat în declarația de avere depusă la Bruxelles.

Este vorba de un împrumut de 800.000 de euro, care, potrivit documentelor românești, trebuie plătit până în 2030, și de unul de 800.000 de lei, pe care Rovana Plumb l-a luat de la o anume Loghin Elena, bani pe care i-a donat ulterior către PSD, fapt care nu ar fi fost menționat la Bruxelles, potrivit surselor Newsweek România.

PE ia la puricat declarațiile de avere ale Rovanei Plumb

Rovana Plumb, devenit europarlamentar PSD la alegerile din 26 mai și în cărți pentru funcția de comisar european, a donat 800.000 de lei pentru PSD în campania electorală pentru alegerile europarlamentare, potrivit situației „contribuțiilor competitorilor electorali declarate în campania electorală pentru alegerea membrilor” făcută publică de către Autoritatea Electorală Permanentă. Suma donată este de șase ori mai mare decât veniturile Rovanei Pulmb din 2018, care sunt de 140.000 de lei. Rovana Plumb nu are bani în conturi, potrivit declarației sale de avere.

Audierea politicianei va avea loc pe 2 octombrie

Comisarul desemnat al României, Rovana Plumb, care ar urma să deţină portofoliul Transporturi în viitoarea Comisie Europeană, va fi audiată miercuri, 2 octombrie, de comisiile de specialitate ale Parlamentului European.

Conferinţa Preşedinţilor din cadrul PE, formată din preşedintele David Sassoli şi liderii grupurilor politice, a aprobat programul audierilor comisarilor desemnaţi, care vor avea loc în perioada 30 septembrie – 8 octombrie. Potrivit programului publicat pe site-ul PE, Rovana Plumb va fi audiată miercuri, de la ora locală 09,00 (10,00 ora României), de comisiile Transport şi turism (TRAN) şi respectiv Mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară (ENVI) ale PE.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole