spot_img
marți, noiembrie 30, 2021
spot_img

DOCUMENT Cum arată declarația pe propria răspundere cu care vei putea merge noaptea cu trenul

România intră în carantină parțială, începând de luni, 9 noiembrie. Club Feroviar vă prezintă cum arată declarația pe propria răspundere care va trebui completată pentru a merge noaptea cu trenul.

declarația pe propria răspundere

 

Toți cetățeniii vor avea nevoie de declarație pe proprie răspundere atunci când vor circula între orele 23,00-05,00. Măsurile ar urma să fie valabile 30 de zile.

Potrivit Comitetului Național pentru Situații de Urgență, circulația pe timp de noapte, între 23,00 și 5,00 va fi interzisă, cu câteva excepții. Cei care vor circula după 23,00, inclusiv cu trenurile de noapte, vor trebui să completeze o declarație.

Aceasta tebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

Puteți descărca de AICI declarația pe propria răspundere.

Ce va presupune carantina parțială

Potrivit draftului de Hotărâre de Guvern, carantina parțială va presupune următoarele:

Art. 4 – (1) În toate localitățile din România, se propune interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23,00 – 05,00.

(2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă în intervalul orar 23,00 – 05,00 pentru următoarele motive:

  1. a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  2. b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
  3. c) deplasări în afara localităților a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  4. d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

Art. 5 (1) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere;

(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil;

(3) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

Declarația pe propria răspundere ar putea fi completată și pe telefon

Premierul Ludovic Orban a declarat că este posibil să se accepte declarația în format online, pe telefonul mobil.

”Va fi probabil o declarație pe proprie răspundere. Mă deplasez cu un scop dintre cele care sunt într-adevar cele pentru care se permite deplasarea. Puțin ne-am mai îmbunătățit. E posibil să se accepte declarația pe format online, adică să arăți telefonul. Încercăm să vedem cum o reglementăm, astfel încât să nu fie neapărat pe hârtie. Vor fi amenzi pentru nerespectarea regulilor. În toată țara”, a declarat Ludovic Orban la Digi 24.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole