marți, februarie 20, 2024
spot_img

Decizie a Curții de Apel: Ioan Pintea este repus pe funcție la Regionala Brașov

Ioan Pintea este repus pe funcție la Regionala Brașov. În spiritul principiului „managerial” fă orice prostie că pagubele nu le suporți tu, ci bugetul de stat și contribuabilul, CFR SA a ajuns în situația de a plăti un an și jumătate doi directori de regională. Ioan Pintea este și câștigător al drepturilor salariale pe funcția din care a fost dat jos în primăvara lui 2022.

Aceasta după ce în primăvara anului trecut conducerea CFR SA l-a dat jos abuziv din funcția de director al Regionalei Brașov. Ioan Pintea a obținut marți câștig de cauză la Curtea de Apel Brașov. Plata a doi directori nu este o noutate la compania condusă de Ion Simu-Alexandru. După cum a explicat aici Club Feroviar CFR SA a ajuns să achite și salariile de director tehnic la companie pentru Traian Preoteasa pe o perioadă în care acesta era, bine mersi, director general CFR Călători. Este vorba de sume de zeci de mii de euro risipite ca urmare a deciziilor arbitrare luate de Ion Simu-Alexandru și nesancționate de niciun ministru care zilnic își proclamă grija față de fondurile publice la televiziunile de partid.

Citește cum lucrarea cu roți și came a șefului CFR Călători a fost plagiată. Șeful CFR Călători și-a plagiat lucrarea de doctorat. Peste 60% din conținut, autoplagiat

Ioan Pintea este repus pe funcție la Regionala Brașov

Revenind la dosarul de la Curtea de Apel Brașov, judecătorii au decis marți respingerea apelului formulat de CFR SA. „Solutia pe scurt: D E C I D E: Respinge apelurile formulate de Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA, în contradictoriu cu intimatul Pintea Ioan, împotriva Sentinţei civile nr. 1424/MAS/15.12.2022, pronunţată de Tribunalul Braşov în dosarele conexate nr. 184/62/2022 şi 2206/62/2022, Hotărârii civile nr. 1061/MAS/19.10.2022 pronunţată de Tribunalul Braşov în dosarul nr. 2206/62/2022, precum şi împotriva Sentinţei civile nr. 594/MAS/27.04.2023, pronunţată de Tribunalul Braşov – Secţia I Civilă în dosarul nr. 184/62/2022. Obligă apelanta la plata către intimat a sumei de 4000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată azi, 12.12.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre  1938/2023  12.12.2023”.

Decizia menționată a Tribunalului Brașov a fost o altă victorie a fostului director regional Brașov (Ioan Pintea a fost și director general în anii trecuți). „Solutia pe scurt: Admite contestaţia formulată de contestatorul Pintea Ioan, prin avocat ales Mihai Carapcea în contradictoriu cu intimata Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA reprezentată legal prin director general Ion Simu -Alexandru şi în consecinţă ; Dispune anularea Deciziei nr. 1/4347/22.12.2021 emisă de intimată , a Actului adiţional la contractul individual de muncă nr.15/5/3380/22.12.2021 , a Deciziei nr. 2143/19.05.2022 emisă de intimată, a Deciziei nr.2144/19.05.2022 emisă de intimată , a Deciziei nr. 2194/23.05.2022 emisă de intimată şi a Actului adiţional la contractul individual de muncă nr. 640/1362/24.05.2022 Obligă intimata să-l reintegreze pe contestator în funcţia deţinută anterior, de Director la Sucursala Regională CF Braşov, cu consecinţa achitării tuturor drepturilor salariale aferente acestei funcţii, actualizate la zi cu indicele de inflaţie la care se adaugă dobânda legală, calculate până la data reintegrării. Obligă intimata să rectifice toate înscrierile efectuate în baza actelor contestate în dosarul profesional al reclamantului, inclusiv în Revisal. Obligă intimata să plătească contestatorului suma de 2500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentînd onorariu de avocat . Cu drept de apel în termen de 10 de zile de la comunicare.Cererea de apel se depune la Tribunalul Braşov Pronunţată astăzi, 15.12.2022 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. Document: Hotarâre  1424/2022  15.12.2022”

Cercetat de DNA da, solicitant al drepturilor legal cuvenite, ba

Aberant: În primăvara anului curent, Ioan Pintea n-a putut participa la selecția de manager pe OG 109 2011, căci avea un proces împotriva CFR. Ce se va întâmpla acum, când i s-a dat dreptate? După demararea procedurii pentru selecția de director general CFR SA, compania condusă la acel moment interimar de Ioan Simu-Alexandru, a găsit metoda de a scăpa de nedoriți. Conducerea CFR SA demarase concursul pentru selecția directorului general și a celui financiar al societății, selecția urmând să fie făcută de o firmă care a fost la originea unor scandaluri privind alegerea unor manageri în județul Iași. Însă CFR SA a părut mai degrabă deranjată de persoanele care își căutau dreptate în Justiție și mai puțin de cei suspectați de DNA, precum directorul general Ion Simu-Alexandru. Acceptați la concursurile CFR SA au putut fi deci suspecții DNA, dar nu și cei care considerau că le-au fost încălcate drepturile și care au chemat în judecată compania.

Anunțurile de participare la concursurile de selecție a directorului general și a celui financiar au interzis participarea la acestea a celor care au litigii cu societatea. Practic, dacă un angajat a dat compania CFR SA în judecată pentru a-și obține drepturile, el nu poate participa la concurs, impunea documentația de selecție publicată în primăvara acestui an pe site-ul CFR SA.

Cerința ridicată de CFR SA a reprezentat o încălcare a drepturilor individuale, a celui de acces în Justiție și a celui ca un specialist să fie numit într-o funcție conform pregătirii sale. Interdicția de participare la concurs se aplică, indiferent de faptul că cel care candidează pe un post de management a avut câștig de cauză în instanță. Unul dintre cei afectați a fost Ioan Pintea care astfel nu a putut participa la concursul organizat pe OUG 109.

Ultimele Articole