spot_img
marți, decembrie 7, 2021
spot_img

Deces la AFER: Un inspector de stat a trecut la cele veșnice. Fiul său: ”Covid nu este fake news”

Un deces la AFER s-a produs sâmbătă. După ce se externase din spital, unde se luptase cu noul coronavirus, inspectorul de stat Viorel Mihai s-a stins din cauza unei bacterii cu care s-a infectat în unitatea medicală.

deces la AFER
Una din ultimele fotografii postate pe Facebook de Viorel Mihai

Fiul său a postat un mesaj emoționant pe Facebook, în care face apel la toți cei care neagă existența noului coronavirus să ia în serios pandemia și să respecte toate măsurile de protecție.

”Tatăl meu a murit azi, la vârsta de 60 de ani-mult prea devreme dacă mă întrebi pe mine. Viorel Mihai era la doar 2 luni distanță de pensionare și câștigase un loc în consiliul local, așa că lucrurile mergeau în sus în toate. Totul a venit ca un mare șoc, chiar dacă în ultimele zile, lucrurile nu au fost deloc bine. Tocmai ieșise din spital după ce s-a luptat cu Corona în ultimele săptămâni și se îndrepta spre o recuperare lentă. Din păcate, în acest timp, s-a infectat cu o bacterie care s-a dovedit a fi prea mult pentru corpul său pentru a continua să lupte. Tot ce vreau să spun este că COVID nu este fake news, nu este <doar o gripă>, nu este o conspirație, nu este un truc pentru a-ți lua așa-zisele libertăți (sublin. ns.). Ai grijă de oamenii din jurul tău – încetează să crezi că știi mai bine și fii rezonabil. Nu voi declara că am fost mereu foarte atent, așa că ar trebui să fiu primul care îmi urmează propriile sfaturi. Să porți o mască în jurul oamenilor, să te speli pe mâini și să întârzii vacanța binemeritată – nu te va ucide. Ignoranța îi va ucide pe alții”, a scris Vla Mihai pe rețeaua de socializare.

Deces la AFER. Viorel Mihai, o viață dedicată căii ferate

Viorel Mihai și-a dedicat toată viața sa activă transporturilor feroviare, fiind un profesionist în acest domeniu.

El a absolvit Institutul Politehnic București – Facultatea de Transporturi, promoția 1980 – 1985, obținând diploma de inginer de exploatare feroviară. După facultate și până în 1996 a fost, pe rând, inginer șef stație adjunct și coordonator – complex CF Capu Midia/Fetești/Ploiești și revizor Siguranța Circulației Feroviare – Secții Regionala CF București.

Apoi, în perioada 1996-2000, a lucrat la Ministerul Transporturilor și CFR Marfă, unde a ocupat posturile de instructor central de sinteză, lector/examinator, șef stație CF, instructor CF, operator comercial CF și casier CF.

Timp de nouă ani de zile, între 2001 și 2010, a fost manager Siguranță Trafic și director executiv la Rompetrol Logistics SA. A urmat apoi o perioadă de cinci ani în care a fost administratorul propriei firme, pentru ca din 2015 să lucreze la Autoritatea Feroviară Română, unde a fost inspector de stat – reglementare/inspecție/audit siguranță feroviară. De asemenea, Viorel Mihai a fost specialist delegat la Comisia STI-OPE “exploatare trafic” din cadrul Agenției Europene pentru Căile Ferate (ERA) – Lille, Franța, în perioada 2016 – 2017, potrivit CV-ului său.

Dumnezeu să-l odihnească!

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole