miercuri, mai 8, 2024
spot_img

Încă un deces la AFER din cauza Covid-19. Numeroase infectări în cadrul instituției

Pandemia de coronavirus de tip nou a provocat un nou deces la AFER, după cele două înregistrate deja la finele anului trecut. Club Feroviar transmite condoleanțe familiei. Dumnezeu să-l odihnească!

deces la AFER coronavirus la AFER

Inspectorul de stat Marian Gheolbănoiu de la Autoritatea pentru Siguranță Feroviară Română (ASFR) s-a stins din viață duminică, au confirmat pentru Club Feroviar surse din cadrul Autorității Feroviare Române (AFER). Marian Gheolbănoiu, care lucra la Departamentul Control Siguranța Circulației și Audit, avea 61 de ani, era de formație linior și și-a dedicat toată cariera transportului feroviar, fiind ceferist cu state vechi.

Nu este primul deces la AFER din cauza Covid-19

Acesta nu este primul deces înregistrat la AFER din cauza Covid-19. La finele anului trecut alți doi angajați ai instituției s-au stins din viață după ce s-au infectat cu noul coronavirus.

De asemenea, mulți alți angajați, din totalul de 430, s-au infectat cu Sars-Cov2. Salariați ai instituției au declarat pentru Club Feroviar, sub protecția anonimatului, că ar dori să lucreze de la domiciliu, pentru că se tem pentru viețile lor, dar că sistemul de telemuncă nu a fost implementat în cadrul AFER.

Număr record de internări la ATI

Ultima raportare făcută de autorități cu privire la pandemie a indicat 3.302 cazuri noi de Covid-19 din 20.707 teste.

Alți 129 de români au murit după ce s-au infectat cu coronavirus. Decesele au fost consemnate la pacienți internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Ilfov și municipiul București.

La ATI erau internați, potrivit raportării de duminică după amiază, 1.531 de persoane cu Covid, cel mai mare număr de pacienți în stare gravă de până acum și pentru prima oară când numărul lor depășește 1500.

Până duminică, 11 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.006.167 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 906.659 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până duminică, 25.135 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. (A.B.)

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole