spot_img
joi, decembrie 8, 2022
spot_img

DB va transporta cerealele ucrainene spre porturile germane. Portul Constanța, de ajutor

Germania lucrează pentru a transporta pe calea ferată milioane de tone de cereale, blocate în prezent în porturile maritime ale Ucrainei de armata rusă, a declarat joi un înalt oficial american al apărării. El spune că și portul Constanța poate opera 90.000 tone pe zi.

Fluxul exporturilor de cereale din Ucraina, cunoscut sub numele de „coș cu pâine al Europei”, a fost perturbat de la invazia Rusiei din 24 februarie, amenințând securitatea alimentară în întreaga lume, potrivit AFP, citat de barrons.com.

Adresându-se joi parlamentarilor americani, generalul Christopher Cavoli, desemnat ca următorul șef al Comandamentului European al SUA, a declarat că până la 22 de milioane de tone de cereale sunt reținute în Ucraina de blocarea de către Rusia a porturilor vecine.

Pentru a remedia acest lucru, compania feroviară din Germania a dedicat recent un serviciu special de tren pentru a scoate exporturile din Ucraina. „DB a intensificat recent (aceste operațiuni – n.red.)”, a spus Cavoli în timpul audierii de confirmare din Senatul SUA. „Ei fac ceea ce ei numesc un tren-lift din Berlin, o analogie cu transportul aerian din Berlin (airlift -n.red.), pentru a scoate grâul chiar din Ucraina în vestul Europei”.Cavoli a spus că Polonia a stabilit un regim facilitat de trecere a frontierei cu Germania pentru a ușura livrările. Odată ieşite din Polonia, cerealele călătoresc în porturile din nordul Germaniei pentru a fi exportate în continuare, a spus el.

Între timp, România a pus la dispoziție portul Constanța la Marea Neagră pentru cerealele Ucrainei, care pot transporta aproximativ 90.000 de tone pe zi. „Deci cred că va fi o combinație de moduri de transport pe care va trebui să o folosim”, a spus Cavoli. Organizația Națiunilor Unite a avertizat că o criză alimentară globală în creștere ar putea dura ani buni dacă nu este controlată, cerând eliberarea cerealelor ucrainene.

Citește și GFR a atins pragul de 100.000 de tone de cereale ucrainene transportate spre Constanța

 

Ultimele Articole