joi, noiembrie 30, 2023
spot_img

DB va fuziona diviziile DB Netz și Station&Service

Consiliul de supraveghere al Deutsche Bahn AG a decis să fuzioneze DB Netz și DB Station&Service în DB InfraGO, o singură companie care va funcționa începând cu 1 ianuarie 2024. DB spune că includerea cuvântului „GO” în numele companiei reprezintă o „infrastructură orientată spre binele comun”.

„Fuziunea celor două divizii de infrastructură pentru a forma DB InfraGO AG reprezintă un pas important de reformă pentru căile ferate din Germania. Prin rezoluțiile de astăzi, am creat o nouă cerință de drept corporativ pentru infrastructura orientată spre binele comun. Aceasta reprezintă un alt pilon esențial al programului nostru cuprinzător de reînnoire și modernizare”, a declarat Werner Gatzer, președintele Consiliului de supraveghere al Deutsche Bahn AG.

Scopul companiei este de a exploata infrastructura feroviară ca o întreprindere comercială, acordând o atenție deosebită obiectivelor de bine public și bazelor de finanțare respective.

DB InfraGO va activa ca o companie eficientă care va furniza o infrastructură feroviară de mare capacitate, de calitate și rezistentă prin exploatarea, întreținerea și extinderea infrastructurii feroviare. Gestionarea infrastructurii feroviare ar trebui să fie eficientă, legată de rețea și orientată către utilizator.

Deutsche Bahn afirmă că noua entitate îndeplinește cerințele legale privind transparența și participarea, precum și tratamentul egal în ceea ce privește accesul și tarifele. obiectivele companiei sunt, de asemenea, promovarea transportului feroviar transfrontalier, precum și a inovațiilor și a protecției climei, în special prin transferul modal în transportul de pasageri și de marfă.

„Pentru a ne atinge obiectivele ambițioase, trebuie să folosim cât mai bine sinergiile dintre traseu și stații și să devenim mai eficienți”, a declarat Richard Lutz, directorul general al Deutsche Bahn, adăugând că această decizie este „o condiție prealabilă esențială pentru a putea începe în ianuarie”.

Pentru a atinge obiectivele orientate spre bunăstarea publică definite de guvernul federal, DB InfraGO va implementa un program cuprinzător de modernizare a rețelei feroviare și a gărilor. Guvernul federal a luat deja decizii importante privind finanțarea și a promis fonduri suplimentare de aproximativ 40 de miliarde de euro. În același timp, cabinetul a inițiat o reformă a Legii federale de dezvoltare a căilor ferate (BASWG), adoptată la 7 iunie 2023, care constituie baza juridică pentru investițiile în rețeaua feroviară federală. În viitor, aceasta oferă mai multe posibilități de utilizare a resurselor financiare și noi oportunități de finanțare pentru guvernul federal.

Deutsche Bahn AG a raportat că are nevoie de investiții suplimentare în curs de desfășurare în valoare de aproximativ 45 de miliarde de euro în perioada de până în 2027.

Foto: Deutsche Bahn AG / Volker Emersleben

Ultimele Articole