spot_img
vineri, septembrie 30, 2022
spot_img

DB și Siemens au pus la punct primul tren urban complet automatizat

Rețeaua S-Bahn din Hamburg a primit primul tren complet automatizat.

Deutsche Bahn și Siemens au lansat un nou tren automat automat, numit „un plan pentru digitalizarea șinelor din Germania, Europa și lume”, potrivit dw.com. Compania feroviară germană Deutsche Bahn (DB) și partenerul Siemens au prezentat luni noul lor tren urban complet automatizat, „Digital S-Bahn Hamburg”.

Premiera a coincis cu deschiderea din acest an a Congresului Mondial al Sistemelor Inteligente de Transport (ITS), găzduit de Hamburg, care prezintă soluții și idei de mobilitate. DB a declarat că intenționează să extindă utilizarea noilor sale tramvaie digitale pentru a deservi tot Hamburgul, susținând că până în 2030 și dincolo de multe dintre liniile sale locale, regionale și naționale vor folosi tehnologii similare.Compania a declarat că automatizarea completă a trenurilor și controlul digital al acestora vor permite mai multă circulație la intervale mai scurte, precum și creșterea eficienței energetice și reducerea costurilor de operare. Proiectul de 60 de milioane de euro (69,4 milioane de dolari), finanțat în mod egal de DB, Siemens și orașul Hamburg, combină două sisteme de operare – Operarea automată a trenurilor (ATO) și Sistemul european de control al trenurilor (ETCS) – care pot fi modernizate pe trenuri și șine existente.

Aceste sisteme flexibile permit mecanicului, care va rămâne totuși la bord, să opereze manual trenurile atunci când se deplasează pe porțiuni de cale care nu sunt echipate cu tehnologia de control corespunzătoare. Toate celelalte operații, cum ar fi pornirea, accelerarea, decelerarea, oprirea și manevrarea vor fi complet automatizate.

Ultimele Articole