DB Regio comanda 57 de trenuri Mireo

Siemens va livra companiei DB Regio 57 de trenuri Mireo, care vor deservi reteaua feroviara suburbana regionala, Rhine-Neckar S-Bahn. Vehiculele vor opera in regim S-Bahn pe viitoarele linii S5, S6, S8 si S9 din regiunea Rhine-Neckar. In plus, acestea vor opera in regim de „Murgtäler Radexpress” pe ruta dintre orasele Mannheim si Baiersbronn.
Trenurile vor fi construite la fabrica companiei din Krefeld, Germania.
„Suntem foarte incantati de increderea acordata de DB Regio prin aceasta noua comanda care reprezinta o importanta piatra de hotar pentru ultima generatie a trenului nostru regional, Mireo. Acest vehicul combina un nivel ridicat de performanta, experienta unica oferita calatorilor cu cea mai buna flexibilitate pe intreaga durata de viata a trenului”, a declarat Sabrina Soussan, Director Executiv al diviziei Siemens pentru trenuri de mare viteza, trenuri regionale si locomotive.
Darea in exploatare se va face in doua etape. In Decembrie 2020, va fi lansat serviciul pe rutele care leaga statele Baden-Württemberg de sudul Hesse, in timp ce serviciul pe ruta Mannheim – Mainz, cu precadere in statul Rhineland-Palatinate va incepe in decembrie 2021. Clientii pentru vehiculele Mireo sunt Ministerul Transporturilor din Baden-Württemberg, Zweckverband Schienenpersonennahverkehr Rheinland-Pfalz Süd (asociatia pentru transport feroviar regional din sudul statului Rhineland-Palatinate) (ZSPNV RLP Süd) si Verkehrsverbund Rhein-Neckar GmbH (Reteaua de Transport Public VRN – Rhine-Neckar). Odata livrate trenurile, proprietatea acestora va fi transferata unei companii de stat si vor fi inchiriate companiei DB Regio pe durata contractului de transport de 14 ani.
Aceasta este a doua comanda plasată de către DB Regio pentru noua platforma de trenuri regionale si de navetisti dezvoltate de Siemens de la lansarea produsului in vara anului 2016.

Alte stiri