DB Regio castiga un nou contract de operare in regiunea Baden-Württemberg

Reteaua de cale ferata Hohenlohe-Franken-Untermain, din regiunea germana Baden-Württemberg, va beneficia, incepand cu 2019, de trenuri moderne si extinderea serviciului de transport feroviar de pasageri. In plus, autoritatile estimeaza ca odata cu imbunatatirea serviciilor de pasageri, reteaua va inregistra si rezultate economice mai bune.

La 24 august ministrul Transporturilor din regiunea Baden-Württemberg, Winfried Hermann, alaturi de presedintele Consiliului de Administratie al DB Regio, Jörg Sandvoss si directorul executiv al Cailor Ferate Bavareze, Thomas Precht au semnat un contract de concesiune pentru operarea serviciului de calatori pe reteaua 11 Hohenlohe-Franken-Untermain.

Concesiunea se va derula pe durata a 12 ani, din decembrie 2019 pana in decembrie 2031 si va acoperi 3,4 milioane tren/km anual, din care 1,1 milioane tren/km sunt in landul Bavaria. Reteaua este utilizata de 17,300 pasageri pe zi si cuprinde rutele Asshaffenburg – Miltenberg – Wertheim – Lauda – Crailsheim, Crailsheim – Schwäbisch Hall – Hessental – Öhringen – Heilbronn, Miltenberg – Walldürn – Seckach precum si cateva servicii de transport regional pe rutele intre orasele Osterburken si Lauda si intre orasele Würzburg si Lauda Bad Mergentheim.

Pentru efectuarea acestui serviciu de transport DB Regio va utiliza automotoarele diesel Desiro clasa 642, compuse din cate doua vagoane. Automotoarele vor intra si in procedura de modernizare.