DB Netz utilizeaza echipament pentru inspectia ultrasonica a caii ferate

Administratorul german de infrastructura feroviara, DB Netz si Gleistechnik Süd, filiala a Vossloh Rail Services, au semnat un contract pentru livrarea unor echipamente ce efectueaza inspectia ultrasonica a caii ferate. Contractul se va desfasura pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea prelungirii cu inca un an.

Potrivit contractului semnat vor fi livrate dispozitivele denumite RailRoadRunner. Acestea sunt ghidate manual si sunt utilizate pentru inspectia ultrasonica a infrastructurii feroviare. Contractul prevede si asigurarea instruirii personalului ce va utiliza noile dispozitive.

Echipamentul va fi utilizat pentru a inspecta sinele, pe sectiuni scurte de cale ferata, pentru a identifica localizarea neregulilor raportate de catre trenurile de inspectie feroviara, precum si pentru a verifica aparatele de cale si trecerile la nivel.

RailRoadRunner este echipat cu un computer rezistent la intemperii, iar componentele sistemului de inspectie sunt integrate intr-un dispozitiv usor, fabricat din carbon. Echipamentul utilizeaza cele 12 canale generatoare de impulsuri pentru a inregistra defectele la sina de cale ferata. Datele inregistrate furnizeaza in permanenta starea infrastructurii feroviare la momentul inspectiei in timp ce un sistem de urmarire face conexiunea intre date si informatiile de localizare.