spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

DB Cargo infiinteaza filiala in Republica Ceha

DB Cargo-Cehia_db-145-018-8-als-wagenlok-386482Prin infiintarea DB Cargo Czechia, divizia de transport marfa a Deutsche Bahn isi extinde reteaua internationala in Europa. DB Cargo Czechia este cea de-a 16-a companie apartinand Deutsche Bahn si care desfasoara operatiuni pe reteaua feroviara europeana. Prin aceasta masura DB Cargo a intentionat extinderea operatiunilor pe teritoriul ceh. Compania nou infiintata are sediul la Ostrava, o regiune industriala importanta a Cehiei.
Masura vine si ca raspuns la vanzarea unui pachet majoritar de actiuni al unuia dintre partenerii DB Cargo, Advanced World Transport (AWT), catre PKP Cargo, vanzare ce a produs o serie de schimbari pe piata de transport din Cehia.
DB Cargo opereaza din Cehia catre Germania, Polonia si Slovacia.
„Propria noastra compania in Republica Ceha ne permite sa oferim o alternativa de transport competitiva pe rutele dinspre porturile germane si companiile pe care le detinem in Ungaria, Bulgaria si Romania”, a precizat Hans-Georg Werner, Manager pentru zona de Est si membru in consiliul de conducere al DB Cargo.

Ultimele Articole