vineri, mai 17, 2024
spot_img

Deutsche Bahn avanseaza planurile privatizarii DB Schenker si Arriva

Arriva-UK_Cambrian-lineConsiliul de Supraveghere al Deutsche Bahn (DB) va lua, în această toamnă, o decizie finală în ceea ce privește vânzarea parțială a unor acțiuni din companiile de transport și logistică, DB Arriva și DB Schenker, pe care le deține în afara granițelor germane. Potrivit strategiei de restructurare a grupului, lansata anul trecut, DB Mobility Logistics (divizia care cuprinde DB Schenker Logistics si DB Schenker Rail) a fuzionat cu Deutsche Bahn.
Prin urmare, Consiliul de Supraveghere al Deutsche Bahn a fost împuternicit să conceapă un plan concret de implementare a procedurii de vânzare parțială a DB Arriva și DB Schenker, către cei interesați . Decizia finală este prognozată pentru toamna acestui an și, potrivit estimărilor, Deutsche Bahn ar putea vinde câte 45% din acțiunile Arriva și Schenker. Holdingul german intenționează să își reducă datoria de 17,5 miliarde de euro și să investească în dezvoltarea sectorului de transport feroviar în Germania. Ambele vânzări  de acțiuni ar putea aduce un venit de 4,5 – 5 miliarde de euro.

Astfel, Consiliul Executiv și de Supraveghere al Deutsche Bahn doresc să obțină cea mai mare calitate a investițiilor în istoria companiei și să continue dezvoltarea cu succes a DB Arriva și DB Schenker cu alte investiții în vederea dezvoltării din punct de vedere financiar.
Datoria Deutsche Bahn a fost determinată de programul de restructurare și de investiții lansat în 2015, ca răspuns la reducerea drastică a veniturilor și a câștigurilor înregistrată în operațiunile de transport pasageri și marfă.
„Dacă nu luăm contramăsuri, datoria Grupului  DB va crește în mod semnificativ, până în 2020. Capitalurile proprii ale unor terțe părți limitează datoria și creează o flexibilitate financiară pentru a continua investițiile și dezvoltarea transportului feroviar  în Germania‟, a precizat Utz-Hellmuth Felcht, președintele Consiliului de Supraveghere al Deutsche Bahn.
Din 2016 până în 2020, investițiile capitale ale Grupului DB totalizează aproximativ 50 – 55 de miliarde euro, ceea ce reprezintă 90 la sută din investițiile în tot sectorul feroviar din Germania.
Din investițiile totale pentru perioada 2016 – 2020, suma de 20 de miliarde de euro trebuie să fie asigurată din resursele proprii ale companiei germane.
„În mod clar, obiectivul nostru prevede ca DB Arriva și DB Schenker să fie pe deplin consolidate atunci când vom publica următoarea balanță de activitate a Grupului DB‟, a menționat Rüdiger Grube , președintele executiv al Deutsche Bahn.

IN THE SPOTLIGHT

Operatorii și industria feroviară se reunesc la Conferințele Club Feroviar – 22 și 23 mai, Constanța

CONFERINȚELE CLUB FEROVIAR - Operatorie Feroviară & Material Rulant -   Operatorii feroviari se reunesc la Constanța în zilele de 22 și 23 mai pentru a discuta...

Ultimele Articole