spot_img
luni, noiembrie 28, 2022
spot_img

DB a atribuit contractul de electrificare a liniei Munchen-Zürich

Doua sectiuni de cale ferata dintre cele doua orase vor fi electrificate de catre compania Powerlines, printr-un contract atribuit de catre Deutsche Bahn (DB). Suma totala a lucrarilor este de 13 milioane de euro, iar sectiunile de cale ferata ce urmeaza sa fie electrificate sunt importante atat pentru traficul feroviar dintre cele doua state, Germania si Elvetia, dar si pentru facilitarea extinderii retelei feroviare europene, linia Munchen-Zürich fiind parte a TEN-T.

Finantarea va fi asigurata de catre Guvernul Federal German, landul Bavaria si Confederatia Elvetiana, iar compania Powerlines va executa lucrarile de modernizare si electrificare pe sectiunile Mindelheim-Stetten si Memmingen-Leutkirch.

Proiectul prevede si modernizarea garilor din orasele Türkheim si Kißlegg, pentru a putea facilita trenurilor ultra-moderne rularea in curbe la viteze considerabil mai mari decat in prezent. Intregul proiect va fi finalizat in 2020.

Pe langa importanta facilitarii traficului transfrontalier si a integrarii liniei Munchen- Zürich in reteaua TEN-T, proiectul de electrificare are o semnificatie majora si datorita faptului ca va reduce timpul de calatorie intre cele doua orase la 3 ore si 30 minute.

Ultimele Articole