DB a preluat compania infraView

14 noiembrie 2018

DB Engineering & Consulting a achizitionat compania IT infraView cu sediul in Mainz care este specializata in dezvoltarea solutiilor digitale pentru monitorizarea, inspectia si analiza activelor de infrastructura si vehiculelor.
„Colaborarea cu specialistii infraView ne ajuta sa ne extindem expertiza pentru a cuprinde mai multe elemente de digitalizare. Astfel, putem transforma oportunitatile si potentialul pe care le aduce digitalizarea pentru infrastructura si vehiculele feroviare in avantaje pentru clientii nostri din Germania si din intreaga lume”, a declarat Niko Warbanoff, Presedintele Consiliului de Administratie al companiei DB Engineering & Consulting.
infraView a creat platforma de diagnoza si analitica DIANA pentru DB. Aceasta este una dintre cele mai mari platforme de trecere la diagnoza digitala si este conectata la peste 20.000 de macazuri. Diagnoza inteligenta si analiza datelor realizate prin aceasta platforma asigura intretinerea si preventia inainte sa apara problemele de infrastructura si cele specifice vehiculelor. Acest lucru poate reduce numarul defectiunilor in cazul macazurilor cu pana la 50% ceea ce sporeste calitatea si punctualitatea serviciilor feroviare.
Compania infraView a fost fondata in 2011, iar Deutsche Bahn a fost unul dintre cei mai dedicati parteneri ai sai inca de la inceput, primul proiect infraView fiind un proiect pilot pentru DB.