spot_img
luni, mai 16, 2022
spot_img

Dan Vîlceanu: se vor găsi soluții pentru plata salariilor la Metrorex. S-au alocat bani

Ministrul interimar al Transporturilor, Dan Vîlceanu, a declarat luni seara că se vor găsi soluţii pentru plata salariilor la Metrorex, chiar dacă acestea au fost majorate, în plină pandemie, cu 18%.

„Am alocat 118 milioane (de lei – n.red.) la metrou la rectificarea bugetară. A fost un blocaj, pentru că eu când am venit la Ministerul Transporturilor nu aveam buget la Metrorex, nici măcar nu era în dezbatere publică (…) Am încercat o rectificare bugetară, CA s-a opus măsurilor pe care conducerea le-a propus. Au fost revocaţi”, a declarat Dan Vîlceanu, citat de News.ro.

CITEȘTE și Un fost director general al CFR Călători, în Consiliul de Administrație al Metrorex

Plata salariilor la Metrorex este garantată

Potrivit ministrului interimar al Transporturilor, ”întotdeauna vor fi bani pentru fondul de salarii”.

„Problema este alta la Metrorex. Anul trecut şi-au majorat salariile cu 18%, în plină pandemie, ceea ce nu a fost un lucru corect. Pe de altă parte, există o lege care nu-ţi permite să creşti salariile când ai pierderi. Aceste lucruri trebuie luate în considerare şi trebuie găsită o soluţie. E uşor să te uiţi la Guvern şi la Minister şi să ceri soluţii. Când ai majorat salariile în plină pandemie, ştiind că ai pierderi… a fost un lucru de neconceput şi totuşi l-au făcut”, a mai afirmat ministrul.

Vîlceanu a precizat că se caută soluţii: ”Încercăm să găsim soluţii, dar vă garantez că nu se va ajunge să nu fie plătite salariile”.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioşteanu a declarat sâmbătă, întrebat despre lipsa banilor pentru salarii la Metrorex şi despre scăderea acestora cu 20% începând cu luna octombrie (ca urmare a reducerii programului de lucru), că există o analiză care se face la Metrorex şi că soluţiile vor fi comunicate săptămâna viitoare.

CITEȘTE și Salariile la metrou tăiate, iar săptămâna de lucru redusă la patru zile

„Suntem într-o analiză a situaţiei financiare la Metrorex, împreună cu ministrul interimar şi totodată ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, şi săptămâna viitoare, pe măsură ce vom avea rezultatele acestei analize, vom comunica soluţiile pentru rezolvarea situaţiei financiare, într-adevăr foarte grea, de la Metrorex”, a declarat secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Ionel Scrioşteanu, sâmbătă, la finalul şedinţei de Guvern.

Întrebat de ce s-a ajuns în această situaţie privind lipsa banilor pentru salarii, Scrioşteanu a afirmat că pe de o parte este vorba despre bugetul construit la începutul acestui an, iar pe de altă parte problema este legată şi de scăderea numărului de pasageri din acest an, pe fondul pandemiei.

Ultimele Articole