vineri, mai 3, 2024
spot_img

Dan Negru a mers cu trenul București-Timișoara: ”Băi, închideți țara!”

Dan Negru a mers cu trenul pe ruta București-Timișoara și s-a arătat profund nemulțumit de călătoria feroviară, mai exact de durata acesteia.

Dan Negru a mers cu trenul

”În 1939 între București și Timișoara trenul făcea 9 ore. În 2021 face 10 ore. Băi, închideți țara!”, a scris vedeta de televiziune pe pagina sa de Facebook. El a postat și două fotografii – una din gara de Nord din București și una de la destinație, în care se văd orele de plecare, respectiv de sosire a garniturii în care s-a aflat.

Dan Negru a mers cu trenul pe o magistrală cu multe restricții de viteză

Magistrala 900, București-Craiova-Timișoara, pe care s-a deplasat Dan Negru, se află într-o stare avansată de degradare, fiind impuse mai multe restricții și limitări de viteză, iar întârzierile sunt la ordinea zilei.

În plus, în ultimele zile, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a impus reducerea vitezei de circulație pe anumite tronsoane feroviare, din cauza temperaturilor mari înregistrate la nivelul șinei, care pot depăși chiar și 55 de grade Celsius.

Pe ruta București Nord-Timișoara Nord circulă zilnic cinci perechi de trenuri directe (dintre care patru aparțin operatorului feroviar de stat CFR Călători și unul operatorului privat Astra Trans Carpatic). Durata călătoriei cu aceste trenuri variază între 9 ore și 49 de minute și 10 ore și 9 minute. (A.B.)

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole