spot_img
vineri, septembrie 30, 2022
spot_img

Dan Costescu promite reluarea circulației pe Arad – Brad, de luni

Directorul CFR Călători promite reluarea serviciului de călători pe ruta Arad – Ineu – Brad, dacă vor fi îndeplinite condițiile tehnice.

Dan Costescu a promis la videoconferință reluarea circulației

Dan Costescu a avut joi o videoconferință cu primarii interesați, solicitându-le să aducă cât mai mulți călători la tren pentru a face transportul pe rută viabil. El spune că zeci de cetățeni au sunat la companie sau au scris solicitând ajutorul pentru menținerea rutei.

„Am organizat ieri o videoconferinţă cu toţi primarii interesaţi. Le-am solicitat sprijinul ca să aducem cât mai mulţi călători la tren pentru a face transportul pe această rută viabil. Aşteptăm să vină cu propuneri concrete şi până atunci, CFR Călători face chiar astăzi un parcurs de probă pe această linie. Dacă vor fi îndeplinite condiţiile tehnice, începem serviciul de la începutul săptămânii viitoare pe această rută”, a scris el pe Facebook.

Mai multe detalii au fost oferite de către primarul municipiului Brad, Florin Cazacu. Acesta spune că Dan Costescu ar fi solicitat autorităților locale completarea unui chestionar ca bază a unui studiu de piață.

„Alături de ceilalţi primari din zonă, am susţinut necesitatea continuării transportului pe această rută de cale ferată (…) Dan Costescu, a solicitat tuturor primarilor completarea unui chestionar privind nevoile de transport de călători pe ruta Arad-Brad, ca bază pentru un studiu de piaţă în vederea menţinerii transportului de călători pe această rută CFR.

În cursul zilei de mâine, 8 ianuarie 2021, va avea loc o primă cursă de probă pe acesta ruta, cu un automotor Desiro Siemens”, a scris pe Facebook, Florin Cazacu.

RC – CF renunță la linie

Linia a fost operată de Regio Călători, iar administrarea ei a fost făcută de RC CF, companie care este parte a aceluiași grup de interese cu Regio Călători. Surse din domeniul feroviar explică faptul că RC – CF a renunțat la gestionarea liniei, caz în care obligația de prestare a serviciului public revine operatorului de stat CFR Călători. (D.C.)

Ultimele Articole