miercuri, mai 8, 2024
spot_img

Regionala Constanța pune dale elastice la o trecere la nivel din Tulcea, intens circulată

Regionala Constanța a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA vrea să pună dale elastice la o trecere la nivel din Tulcea, intens circulată.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație, în procedură simplificată, ce are ca obiect „Montare sistem de dale elastice la trecerea la nivel cu calea ferată – str. Ing. Dumitru Ivanov, municipiul Tulcea (și racordarea la sistemul rutier existent)”. Valoarea totală estimată a contractului este de 1.077.473,77 lei, echivalentul a aproape 220.000 de euro.

Contractul va presupune executarea lucrărilor pentru modernizarea trecerii la nivel de la km CF 143+274, la intersecţia dintre linia de cale ferata 812 Medgidia-Tulcea cu strada Ing. Dumitru Ivanov din municipiul Tulcea, cu dale elastice agrementate AFER. Strada Ing. Dumitru Ivanov este un drum de acces către o zonă puternic industrializată a municipiului (Șantierul Naval VARD, Portul Industrial, Portul Comercial, Fabrica de oxigen, Complex IBEROM), unde își au sediul numeroase firme. Această zonă este tranzitată zilnic de un număr ridicat de mijloace de transport auto – autoturisme și microbuze, autocamioane și autotractoare, motociclete. Necesitatea reabilitării trecerii la nivel cu dale elastice este impusă de starea actuală a acesteia, care necesită intervenții repetate prin înlocuirea dalelor de beton armat, acestea având o durată mică de viață, din cauza măcinării betonului afectat de fenomenul de îngheț-dezgheț, precum și sub greutatea autovehiculelor de mare tonaj. De asemenea, dalele elastice au o durată mai mare decât cele din beton armat, asigură un grad de confort și siguranță a șoferilor la traversarea liniilor de cale ferată, cu asigurarea planietății suprafeței carosabile. Alte efecte pozitive previzionate vor fi: fluidizarea circulației, asigurarea unui nivel de zgomot acceptabil în timpul traficului intens, creșterea duratei de exploatare a pasajului, scăderea costurilor de întreținere.Licitație pentru o trecere la nivel din Tulcea. Condiții de participare

Pentru participarea la licitație se solicită experiență similară. Ofertantul va declara în DUAE principalele lucrări similare realizate într-o perioadă care acoperă cel mult ultimii cinci ani, în valoare individuală/cumulată de minimum 1.077.473,77 lei fără TVA, la nivelul a maximum trei contracte.

Valoarea garanției de participare este 10.774 de lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 29 iunie 2022, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 29 septembrie 2022.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole