CZ LOKO a livrat toate cele cinci locomotive de manevra companiei Mercitalia

CZ LOKO a finalizat livrarea celor cinci locomotive cu patru osii EffiShunter companiei Mercitalia Shunting & Terminal (MIST). Aceste locomotive vor fi utilizate cu precadere pentru servicii de manevra in cadrul unor importante centre logistice din Milano, Ravenna si Livorno. Aceasta activitate are legatura cu activitatea principala a operatorului si anume furnizarea serviciilor de manevra, atat ca parte a grupului din care face parte, cat si pentru clienti externi. La finalul lui 2018, locomotivele vor intra si in serviciu pe linii.
Locomotivele au fost livrate catre un depou din Udine, unde are loc si instruirea personalului.
Conform specificatiilor nationale, locomotivele sunt dotate cu un sistem BL3 de protectie impotriva focului si securitate care, alaturi de certificarea STI, au permis Agentiei Nationale pentru Siguranta Traficului Feroviar (ANSF) sa acorde clasei de locomotive EffiShunter 1000 autorizatia pentru servicii de manevra pe intreaga retea operata de Rete Ferroviaria Italiana (RFI).
EffiShunter 1000 este o locomotiva cu patru osii cu transfer de energie asincron. Datorita tractiunii cu motor individual, locomotiva are performanta ridicata si consum redus, dar si emisii si un nivel de zgomot scazute. Viteza maxima a locomotivelor este de 100 km/h, dar conform proiectului poate atinge si viteze mai mari. CZ LOKO planuieste sa construiasca o noua baza a portofoliului sau de productie pentru platforma EffiShunter 1000 pentru a inlocui complet modernizarea locomotivelor vechi in viitor.