spot_img
luni, noiembrie 28, 2022
spot_img

CZ Loko a livrat companiei ČD ultima locomotiva EffiShunter 300

Caile Ferate din Cehia (ČD) au primit ultima din cele 12 locomotive EffiShunter 300, livrata de CZ Loko, in urma unui contract semnat in septembrie 2017. Locomotivele vor fi folosite cu precadere pentru aranjarea si manevra trenurilor de pasageri pentru intretinere in statii si in depouri.
„Locomotivele economisesc aprox. 40% din combustibilul utilizat in timpul operarii, iar intretinerea lor nu este deloc scumpa. Vehiculele au un nivel de zgomot redus si respecta cele mai stricte limite de emisii Stage IIIB impuse de UE. Aceste caracteristici sunt benefice mai ales in zonele dens populate sau in interiorul halelor unde se realizeaza adesea manevrele pentru trenurile de pasageri”, a declarat Jan Kutálek, Director Vanzari CZ Loko.
Noile locomotive din seria EffiShunter 300 pentru Caile Ferate din Cehia vor fi folosite pentru manevra in tara in marile noduri feroviare, precum Praga, Brno, Olomouc, Hradec Králové, Pilsen, Ústí nad Labem si altele.
EffiShunter 300 este o locomotiva cu doua osii si motor CAT C13 cu o putere de 328 W care permite o viteza maxima de 60 km/h.

Ultimele Articole