sâmbătă, iunie 3, 2023
spot_img

Cutremur la regionalele CFR SA. Măsura luată de Simu și Grindeanu în prag de Crăciun

Un cutremur la regionalele CFR SA a fost declanșat joi, cu două zile înainte de Crăciun, de noul director general al companiei de infrastructură, Ion Simu-Alexandru, cu acordul ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Toți directorii de regionale au fost revocați și au fost numiți interimar. Printre aceștia, și Ioan Pintea, directorul Regionalei Brașov, cel care până săptămâna trecută a fost directorul general al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA.

Cutremur la regionalele CFR SA. Excepția de la Timișoara

O singură excepție a fost în ceea ce privește aplicarea acestei măsuri, și anume Regionala Timișoara, de unde provine actualul director general al companiei, Ion Simu-Alexandru.

Aici a fost revocat din funcție directorul Regionalei, Ion Stoichescu, care fusese numit în această poziție la finele lunii ianuarie, așa cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar. Însă el nu a fost pus interimar, așa cum s-a întâmplat la celelalte regionale de cale ferată. Interimar a fost numit Adrian Victor Istrati, șeful Diviziei Linii din cadrul SRCF Timișoara.

Nu doar Ion Simu-Alexandru provine de la Timișoara, ci și actualul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Ion Simu-Alexandru, prima decizie majoră după numirea în funcție

Este vorba de prima decizie majoră luată de Ion Simu-Alexandru după ce a preluat funcția de director general al CNCF CFR SA, vinerea trecută, pe 17 decembrie.

El era consilier și ocupase funcția de director al Sucursalei Regionale de Cale Ferată Timișoara. Din această poziție, el a fost cel care în vara anului 2018 a decis suplimentarea garniturilor spre București, pentru a aduce în Capitală participanți la mitingul organizat de PSD, după cum a scris presa la vremea respectivă.

La negocierile din actuala coaliție de guvernare PSD-PNL-UDMR funcția de director al CFR SA la nivel central a revenit PSD.

Ultimele Articole