duminică, mai 28, 2023
spot_img

Cutremur la Florența. Autoritățile au suspendat circulația trenurilor în nordul Italiei

Un cutremur la Florența s-a produs în această dimineață, fapt ce a determinat autoritățile să întrerupă circulația feroviară în nordul Italiei.

cutremur la Florența

Cutremur cu magnitudinea de 4,8 grade care s-a produs luni dimineaţă în Florenţa a afectat mersul trenurilor, mai multe călătorii fiind amânate sau în întârziere în mai multe regiuni din Italia.

Seismul s-a produs la ora locală 03.30, a informat Institutul american de geofizică (USGS). Departamentul de Pompieri a informat că deocamdată nu au fost raportate victime. Potrivit Institutului Naţional italian de Geofizică şi Vulcanologie (INGV), această regiune a înregistrat de duminică seara aproximativ 70 de seisme, dintre care cel mai puternic cu o magnitudine de 4,5 luni, la ora locală 3.37 (4.37, ora României).

Cutremur la Florența. Au fost afectate trenurile de mare viteză

Potrivit poliţiei locale, intervenţiile medicale solicitate erau motivate mai ales de crize de panică. Numeroși locuitori ai acestei zone dens populate – aproximativ 64.000 de locuitori – au ieşit din casă în ploaie, pe jos, sau în maşină.

Luni dimineaţa, traficul feroviar pe axa nord-sud şi circulaţia trenurilor de mare viteză (TGV, Freccia Rossa) între Roma şi Milano, care trec prin Florenţa şi Bologna, a fost perturbată prin anulări şi întârzieri. „Traficul este suspendat ca măsură de precauţie, pentru a permite examinarea stării infrastructurii”, a informat Rete ferroviaria Italiana, companie responsabilă cu administrarea infrastructurii feroviare italiene.

Ultimele Articole