spot_img
miercuri, iulie 6, 2022
spot_img

Cutremur în centralul CFR SA. Cine vine și cine pleacă din conducerea companiei

Un adevărat cutremur în centralul CFR SA s-a produs sub conducerea directorului general Ion Simu-Alexandru. Un vechi director în companie s-a pensionat la cerere, în vreme ce a fost adusă o altă persoană pentru un post nou creat.

cutremur în centralul CFR SADupă o carieră de patru decenii în domeniul feroviar, Viorel Scurtu, directorul general adjunct pe partea de Explotare din cadrul Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA s-a pensionat la cerere. El figurează în continuare pe această funcție pe site-ul companiei, care nu a fost actualizat după decizia de luni.

Surse din cadrul companiei de administrare a infrastructurii feroviare au declarat pentru Club Feroviar că Viorel Scurtu ar fi luat această decizie în urma unor presiuni la care ar fi fost supus din partea directorului general, legate de achiziția directă care se preconizează pentru sistemul de linii din Portul Constanța.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Cutremur în centralul CFR SA. Director adus de la minister

director al Direcției de Transport FeroviarO altă schimbare a avut loc recent în centralul CFR SA, unde Ion Simu-Alexandru a adus o persoană din cadrul Ministerului Transporturilor. Este vorba de Ana-Maria Dascălu, care a condus Direcția de Transport Feroviar din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în perioada când ministru era Cătălin Drulă.

CITEȘTE și Performanțele” Direcției Transport Feroviar: 20.000 km cale ferată fără contract de activitate

Ea a fost numită recent director al Direcției Juridice din cadrul Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA. Până acum, în cadrul companiei funcționa Direcția Juridic și Resurse Umane, al cărei director era Ion-Claudiu Stroe. De altfel, așa figurează în continuare pe site-ul companiei, nefiind actualizate informațiile, așa cum se poate vedea AICI.

După reorganizarea dispusă de Ion Simu-Alexandru, direcția a fost ”spartă” în două: Direcția Juridic și Direcția Resurse Umane. Cea de-a doua este condusă în continuare de Ion-Claudiu Stroe, iar prima i-a fost repartizată fostei șefe a DTF.

Numirea unui director juridic survine în plin scandal legat de Complexul Astoria Snagov, ale cărui terenuri de peste 20 de hectare au ajuns în ”ograda” unui dezvoltator imobiliar din Cluj, așa cum a dezvăluit Club Feroviar.

Ultimele Articole