spot_img
miercuri, septembrie 28, 2022
spot_img

Curs „Infrastructură Feroviară. Construcție și Mentenanță” | 24-25.10.2019

Infrastructura Feroviara. Constructie si Mentenanta
24 – 25 OCTOMBRIE       |      BUCURESTICursul realizeaza o prezentare a diferitelor tipuri de cale ferata, parti componente si aparate de cale, precum si prezentarea conceptelor de statii de deservire a calatori, cerinte de proiectare, principii de constructie, exploatare si mentananta.Pentru a ne asigura ca fiecare participant va beneficia de atentie individuala din partea trainerului, care isi propune sa raspunda la toate intrebarile si curiozitatile cursantilor, am limitat numarul maxim de participanti la 12.

URMATORUL CURS

10 – 11 octombrie | Lector: Ing. Florian SĂCUIU
Cursul va va ajuta sa intelegeti principiile fundamentale de semnalizare feroviara, familiarizarea cu diferitele tehnologii de semnalizare[…]

OBIECTIVELE CURSULUI

Calea De Rulare:

 • Aprofundarea notiunilor de proiectare a caii, conditii de proiectare in plan si in profil. Interactiunea dinamica dintre roata si sina, conceptul caii ferate balastate.
 • Descrierea componentelor caii – terasamente, traverse, sisteme de prindere, sina, specificatii tehnice si norme de realizare.
 • Calea ferata pe dale – caracteristici tehnice, tehnologii de executie, componente si conditii de exploatare.
 • Aparate de cale tipuri, geometrie, parti componente, aparate de compensare.
 • Gestionarea principiilor si criteriilor de mentenanta, stabilirea pragurilor de alerta si supraveghere in exploatare, geometria si tolerante acceptate, supraveghere si inspectii periodice, activitati de mentenanta mecanizata pentru calea ferata si urbana.
 • Detalierea tuturor operatiilor de mentenanta a caii si a principiilor de functionare a partilor componente, planificarea mentenantei, norme periodice de mentenanta, documente de mentenanta, tipuri de interventii si exemple practice.

Constructii Feroviare:

 • Intelegerea regulilor si a conditionalitatilor impuse constructiilor feroviare. Prezentarea conceptelor de statii de deservire a calatori, cerinte de proiectare, principii de constructie, exploatare si mentananta.
 • Descrierea si intelegera regulilor de interoperabilitate impuse de STI, conditii de proiectare,executie si intretinere a peroanelor si copertinelor.
 • Utilizarea eficienta a spatiilor feroviare, amplasarea acceselor si a utilitatilor curente. Principii de exploatare comerciala eficienta a spatiilor feroviare, inchiriere, administrare vanzare. Studii de caz.
 • Mentenanta cladirilor feroviare. Organizare. Planificare si Implemeentare.

Lucrari De Arta Feroviare:

 • Prezentarea tipurilor de lucrari de arta feroviare poduri, podete, viaducte si tunele. Prezentarea pincipiillor de proiectare si a constrangerilor impuse lucrarilor de arta feroviare.
 • Principii de constructie a podurilor si tunelelor. Poduri metalice de mari dimensiuni.
 • Sisteme de mentenanta a podurilor si tunelelor. Tipuri de defecte si proceduri de remediere. Sisteme moderne de diagnoza si supraveghere.

TRAINER

Ing. Florian SĂCUIU a început activitatea de inginer proiectant în domeniul instalațiilor de semnalizare feroviară în anul 2011, la Institutul de Studii și Proiectări Căi Ferate, București.
A fost implicat în proiectarea instalațiilor de semnalizare aferente coridoarelor paneuropene de transport feroviar, implementate în diferite proiecte, dintre care menționăm tronsoanele Fundulea-Fetești, km 614-Frontieră, Sighișoara-Simeria.
În 2016 se angajează la Compania Națională de Căi Ferate „C.F.R.” S.A., unde este implicat în implementarea proiectelor de reabilitare pentru tronsoanele Simeria-km 614 și Brașov-Sighișoara. Principalele activități sunt legate de controlul conformității în vederea avizării documentaţiilor tehnice de specialitate, precum și asistență tehnică în domeniul instalațiilor de semnalizare. De asemenea, are responsabilități în pregătirea proiectelor pentru coridorul Orient-Est Mediteraneean (Arad-Timișoara-Craiova-Calafat).
Activitatea de instruire și schimb de cunoștințe a debutat tot în cadrul CFR, unde a elaborat și prezentat cursuri în domeniu, cu participarea personalului din cadrul companiei, atât la nivel central, cât și regional.
Florian a absolvit Facultatea de Transporturi din cadrul Universității Politehnica București, specializarea Telecomenzi şi Electronică în Transporturi. În anul 2012 obține titlul de master în sisteme inteligente pentru transporturi în cadrul aceleiași facultăți. 

INSCRIE-TE PANA PE 11 OCTOMBRIE PENTRU A OBTINE UN DISCOUNT DE 15% LA CURSUL

21 – 22 octombrie | Lector: Ing. Cristian-Ovidiu GHINEA
Cursul are ca scop cunoasterea si intelegerea diferitelor sisteme de electrificare si de instalatii fixe de tractiune ale unei linii feroviare[…]

Programa de toamnă a cursurilor Carieră Feroviară în România

Ultimele Articole