spot_img
joi, mai 19, 2022
spot_img

GALERIE FOTO Societatea de Transport București face curățenie în tramvaie în acest week end

Societatea de Transport Bucureşti – STB SA desfășoară în zilele de sâmbătă şi duminică, 07-08.12.2019, o acţiune amplă de curățenie în tramvaie, troleibuze și autobuze.

Acțiunea face parte din campania începută în luna decembrie a anului trecut, prin care STB îşi propune să asigure vehicule igienice şi un grad de confort cât mai ridicat pentru călători.

Astfel, pentru fiecare vehicul care va ieşi în traseu, va fi aplicat programul de spălare şi igienizare în interior şi exterior, precum şi neutralizarea graffiti-urilor. Treptat, toate vehiculele din parcul circulant al STB vor fi curățate şi igienizate, iar fiecare vehicul va fi ulterior monitorizat pentru a se urmări menţinerea unui aspect decent.

Toate autobazele STB sunt dotate cu staţii de spălare noi, moderne, iar de anul trecut şi unele depouri beneficiază de astfel de echipamente complet automatizate. STB subliniază că igienizarea vehiculelor şi asigurarea unor condiţii de călătorie corespunzătoare constituie o prioritate pentru conducerea Societăţii, care face eforturi pentru creşterea gradului de confort al călătorilor. Aşadar, pe parcursul acestui an, au fost derulate constant mai multe acţiuni de curăţare şi de igienizare a mijloacelor de transport în comun.

STB, apel pentru a păstra curățenie în tramvaie

STB lansează un apel public pentru păstrarea curăţeniei în vehicule, întrucât, adesea, interiorul mijloacelor de transport își pierde aspectul decent din cauza comportamentului inadecvat al unor călători.

Cei care creează disconfort celorlalţi pasageri, prin mâzgălirea cu graffiti, vandalizarea, zgârierea interiorului, aruncarea de resturi de mâncare ori de băutură în vehicule, conform Regulamentului serviciului comunitar de transport public local de călători, riscă amenzi de 500 de lei.

STB precizează că politica sa nu este aceea de a sancţiona călătorii, ci de conştientizare a publicului asupra faptului că menținerea unor condiţii civilizate de transport depinde de fiecare dintre noi.

Ultimele Articole