marți, aprilie 30, 2024
spot_img

FOTO-VIDEO Ceferiștii au făcut curățenie în gările de pe litoral, înaintea minivacanței

Cu o săptămână înaintea minivacanței de 1 Mai și Paște, ceferiștii au făcut curățenie în gările de pe litoral, pe secția Constanța-Mangalia.

”În stațiile și haltele pentru călători de pe raza SRCF Constanța se desfășoară în această perioadă curățenia de primăvară și, totodată, pregătirile pentru minivacanța de 1 Mai și de Paște. Angajații SRCF Constanța din cadrul mai multor compartimente sunt implicați în această perioadă în acțiunea de salubrizare și pregătire a stațiilor pentru călătorii care vor alege litoralul ca destinație pentru petrecerea minivacanței. Acțiunea de curățenie constă în tăierea vegetației uscate sau a celei în exces, vopsirea bordurilor și revigorarea spațiilor verzi din vecinătatea stațiilor. Conducerea Regionalei dorește să facă, în același timp, un apel la simțul civic al cetățenilor care călătoresc cu trenul sau locuiesc în apropierea căii ferate, pentru a conștientiza că nu trebuie să mai arunce deșeuri și gunoaie în alte locuri decât cele special amenajate”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a SRCF Constanța.Curățenie s-a făcut, însă trenuri vor fi puține

Ceferiștii au fpcut curățenie în gările de pe litoral, însă numărul trenurilor care vor trece pe aici în minivacanță este unul redus în acest an, așa cum a scris recent Club Feroviar.

Transportul feroviar spre litoral în minivacanța de 1 Mai și Paște este salvat în acest an de operatorii privați, în condițiile în care compania CFR Călători are un program restrâns de circulație a trenurilor. Dacă pentru Constanța sunt multe trenuri (care circulă pe tot parcursul anului), spre stațiunile din sudul litoralului oferta lasă foarte mult de dorit.

Garniturile directe ale CFR Călători spre sudul litoralului, până la Mangalia, vor începe să circule abia de miercuri, 1 Mai, și nu de sâmbătă, 27 aprilie. Ce-i drept, trenurile care pleacă din orașe mai îndepărtate vor pleca la drum de marți seara, 30 aprilie, dar la malul mării vor ajunge tot miercuri.

Concret, pe relația București-Mangalia sunt doar trei trenuri directe ale CFR Călători, cu plecare la ore foarte matinale: 3,15 (IR 1889), 6,00 (IRN 1922, care vine de la Oradea) și 7,00 (IRN 1946, care vine de la Sghetu Marmației). Și durata călătoriei cu acest trenuri este destul de mare, fiind cuprinsă între patru ore și 18 minute și patru ore și 44 de minute.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole