sâmbătă, mai 4, 2024
spot_img

Propunere PSD: ulei, lapte, ouă și brânză în loc de cupoane CFR gratuite pentru pensionari

Deputatul PSD Gabriel Zetea i-a propus ministrului Muncii un proiect prin care cupoanele CFR gratuite pentru pensionari să poată fi preschimbate cu bonuri pentru alimente.

Astfel, românii care nu au nevoie de tichetele de călătorie vor avea posibilitatea să le schimbe cu voucherele pentru alimente, argumentează parlamentarul din arcul guvernamental, citat de Euronews România.

Cupoane CFR gratuite pentru pensionari, preschimbate în bonuri de alimente la finele anului

”La ultima întâlnire pe care am avut-o cu Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice Maramureș, reprezentanții vârstnicilor din județ m-au mandatat să vă rog să vă aplecați și mai mult privirea spre problemele cu care părinții și bunicii noștri se confruntă și să identificați, alături de decidenți, soluții care să vină și mai mult în sprijinul acestei categorii sociale. (…) Alte probleme care preocupă pensionarii și soluțiile care ar putea fi aplicate în cazul lor fac referire la cupoanele de călătorie neutilizate, care ar putea fi compensate cu bonuri valorice pentru alimente, dar și la prețul biletelor de tratament care ar putea include, în costul lor, și transportul în/din stațiune. Domnule ministru, anual, în România se aruncă peste două milioane de tone de mâncare. În acest sens, s-ar putea găsi o variantă ca aceste produse să fie comercializate la un preț modic în supermarket-uri sau să fie donate cantinelor sociale, iar beneficiarii să fie cei mai năpăstuiți dintre români. În ceea ce privește cupoanele de călătorie, pensionarii arată că nu toți beneficiarii sistemului public de pensii ajung să le folosească, fapt pentru care se propune ca, la final de an, contravaloarea acestor tichete să fie compensată cu bonuri valorice pentru alimente”, i-a scris deputatul ministrului Muncii, Marius Budăi.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole