spot_img
duminică, noiembrie 27, 2022
spot_img

Ceferiștii ar putea fi exceptați de la interdicția privind cumulul pensie-salariu

Lucrătorii din domeniul feroviar și cei din învățământ ar putea fi exceptați de la interdicția privind cumulul pensie-salariu pe care o pregătește Executivul.

cumulul pensie-salariu acțiuni de protest la CFR negocierea CCM la CFR Marfă

Reprezentanții celor cinci mari confederații sindicale reprezentative au discutat miercuri după amiază pe această temă cu ministrul Muncii, Raluca Turcan.

”Toți am avut același punct de vedere. I-am prezentat doamnei ministru ce efecte ar putea avea o asemenea prevedere asupra salariaților de la societățile feroviare de stat, CFR SA, CFR Călători și CFR Marfă, și din învățământ. Ar apărea o situație de discriminare și concurență neloială. De această dată, doamna ministru a fost receptivă la observațiile noastre, pe care a rămas că le va analiza”, a declarat pentru Club Feroviar, imediat după încheierea discuțiilor de la Ministerul Muncii, Iulică Măntescu, președintele Federației Mecanicilor de Locomotivă, afiliată la confederația Cartel Alfa.

Club Feroviar a dezvăluit recent că decizia de a interzice cumulul pensiei cu salariul la stat va lovi grav societățile feroviare din subordinea Ministerului Transporturilor. Mii de angajați ai CFR SA, CFR Călători și CFR Marfă sunt fie pensionari, fie îndeplinesc deja condițiile de pensionare. În aceste condiții, se va produce o migrare de la stat la privat, dar și de la CFR Marfă la CFR Călători.

CFiR, singura platformă de resurse umane care se ocupă strict de domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină, organizează Târgul de Carieră Feroviară în România ediţia a IV-a, în zilele de 24 și 25 martie 2021, realizând astfel legătura directă între angajatori și persoanele interesate de a-și începe sau consolida o carieră în acest domeniu.

ALSTOM ROMANIA – PARTENER PRINCIPAL

De peste 25 de ani, compania Alstom este deschizătoare de drumuri, având un rol important în tranziția României către un transport feroviar modern și sustenabil. De la soluții de control digital al traficului feroviar, infrastructură și electrificare, la mentenanța pe termen lung a flotei de trenuri a metroului București, Alstom aduce în mod activ o schimbare pozitivă în transportul feroviar din România.

MAI MULTE DETALII

Florin Cîțu spune că proiectul care interzice cumulul pensie-salariu este foarte bun

Salariile minerilor programul de guvernare Companiile feroviare cu pierderi Guvernul Cîţu a treia rectificare bugetarăTot miercuri după amiază, premierul Florin Cîţu a declarat că i se pare normal să se interzică cumulul pensiei cu salariul de la stat, iar fiecare persoană să decidă dacă doreşte să încaseze pensia sau salariul.

Florin Cîţu a fost întrebat miercuri, după şedinţa de Guvern, despre proiectul de lege care va interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat şi a precizat: ”Este un  proiect de lege pe care l-am discutat în Coaliţie. Am văzut draftul. (…) Va fi o dezbatere publică. Mi se pare un proiect de lege foarte bun”.

Premierul consideră că este normal ca fiecare persoană să aleagă. ”Mie mi se pare un proiect de lege foarte bun, am încercat şi anul trecut acest lucru. Mi se pare normal, în momentul în care ai ieşit la pensie, să decizi dacă vrei să încasezi pensia sau dacă vrei să fii angajat, atunci să renunţi la pensie”, a mai declarat Cîţu. (A.B.)

Ultimele Articole