spot_img
sâmbătă, februarie 4, 2023
spot_img

FOTO Cum lucrează Wiebe în Portul Constanța. Nemții au ”uitat” de Swietelsky

Lucrările la infrastructura feroviară făcute de Wiebe în Portul Constanța avansează. Oficialii companiei germane ”uită” însă să-i menționeze și pe asociații lor austrieci de la Swietelsky.

”Port Constanța – 13.01.2023 – Prioritate 2 – Lot 2 și 3. Jurnal de Șantier – ziua 93 – stadiu fizic executat 56% – termen de execuție 180 zile. În data de 09.01.2023 au fost reluate lucrările de reparații pe loturile 2 și 3 din Prioritatea 2 și de asemenea livrarea principalelor materiale șină, traverse, piatră spartă. Au mai rămas 87 zile din durata de execuție a contractelor. Depunem toate eforturile necesare astfel încât lucrările să fie finalizate în cel mai scurt timp posibil”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Wiebe România.

Lucrările Wiebe în Portul Constanța, executate în asociere cu Swietelsky, implicată într-un dosar de corupție

Așa cum se poate observa, nicăieri în postarea nemților de la Wiebe nu se precizează că lucrările sunt făcute în asociere cu austriecii de la Swietelsky.

Asocierea austriaco-germană a primit contractele pentru loturile 2 și 3 din Prioritatea 2, pentru sumele de 54.331.571,79 lei (11 milioane de euro), respectiv 41.731.831,07 lei (8,5 milioane de euro). În total, peste 30 milioane de euro.

Apoi, în sistemul electronic de achiziții publice a fost publicat sâmbătă, 17 decembrie, un anunț de atribuire din data de 9 decembrie pentru Lotul 1 din Portul Constanța, tot către asocierea Wiebe-Swietelsky. Club Feroviar a remarcat la vremea respectivă că atribuirea s-a făcut la doar o zi după votul negativ al Austriei din Consiliul Justiție și Afaceri Interne privind admiterea României în Spațiul Schengen.

Omiterea menționării companiei Swietelsky de către asociatul său Wiebe poate fi pusă și în contextul în care prima a fost implicată într-un caz de corupție, în care mai mulți foști oficiali ai statului român, în frunte cu Sebastian Vlădescu, au fost condamnați pentru că au luat mită de la austrieci.

Ultimele Articole