spot_img
sâmbătă, iulie 2, 2022
spot_img

Cum i-au convins ucrainenii pe elvețienii de la Stadler să deschidă două fabrici

Compania elvețiană Stadler, producător important european de material rulant, va construi două fabrici în Harkov creând astfel 4.000 de locuri de muncă.
Informația a fost furnizată de primarul în funcție al Harkovului, Ihor Terekhov, potrivit agenția ucrainene de știri Interfax.
„Pe 6 octombrie, va fi semnat un acord cu compania elvețiană Stadler. După semnarea documentului, consiliul orașului va începe negocierile cu compania, astfel încât Electrotyazhmash să poată deveni una dintre întreprinderile conexe ale companiei ”, a spus el.
După cum s-a raportat, la sfârșitul lunii august, Ministerul Infrastructurii, Ukrzaliznytsia (căile ferate ucrainene), Stadler CIS AG, Stadler Rail AG și Agenția elvețiană de asigurare a riscurilor la export SERV au semnat un memorandum de înțelegere, care definește baza cooperării și un mecanism de lucru comun pentru dezvoltarea de transport feroviar în Ucraina.
În cadrul cooperării cu Stadler este planificată achiziționarea a 30 de trenuri electrice suburbane pentru Kiev, alte 30 vor fi distribuite între Harkov și Dnipro. Cooperarea presupune, de asemenea, localizarea producției Stadler în Ucraina. În prezent, trenul electric Stadler Flirt este testat în Ucraina, iar compania a furnizat Harkovului un tramvai în trei secțiuni pentru teste operaționale. În timpul vizitei sale la Electrotyazhmash, Terekhov a mai spus că flota de tramvaie a orașului va fi complet reînnoită în patru ani.

Ultimele Articole