marți, iunie 6, 2023
spot_img

FOTO Șapte călătorii cu trenul în Rusia pe care trebuie să le faceți măcar o dată în viață

Vizitați cetățile medievale, admirați cristalinul Lac Baikal și multe altele – iată șapte călătorii cu trenul în Rusia pe care trebuie să le faceți măcar o dată în viață.

Dacă vă place să călătoriți fără să vă grăbiți și cu tot confrtul necesar, nu vă refuzați plăcerea de a admira din tren adevărata față a Rusiei. Traseele pe care vi le prezintă Russia Beyond durează de la câteva ore la câteva zile. Nu vă rămâne decât să alegeți formula care vi se potrivește cel mai bine.

Regiunea Moscovei, cu trenul în Rusia

Regiunea Moscovei abundă de locuri interesante: bunăoară la Kolomna puteți să gustați celebra ”pastila” (prăjitură tradițională cu fructe) cu mere, la Istra se poate vizita fabuloasa mânăstire a Noului Ierusalim, în vreme ce la Serghiev Posad se găsește un interesant muzeu al jucăriilor.

cu trenul în Rusia
FOTO findout-russia.com

Pentru a ajunge în aceste locuri, nimic mai simplu – e suficient să cumpărați bilete pentru un circuit feroviar tematic, pe cont propriu sau în excursie organizată. Trenurile și destinațiile se schimbă în fiecare sezon: până la finele lunii februarie, cu ”expresul de iarnă” puteți descoperi încântătoarele târguri de Crăciun, în vreme ce primăvara este o ocazie ideală pentru a celebra Maslenița.

De menționat că de mai multe ori pe an excursiile sunt gratuite. Pentru a vă înscrie, nu trebuie decât să intrați pe site-ul cu mersul trenurilor din regiunea Moscova.

”Rusia imperială” și Transsiberianul

Legendarul Transsiberian circulă din capitala Rusiei până în Extremul Orient, la Vladivostok.

cu trenul în Rusia
FOTO trans-siberian-travel.com

Luați loc în tren, nu coborâți decât după o săptămână și sunteți tot în Rusia! Trenurile de călători obișnuite pleacă în fiecare zi din Moscova și trec prin Ekaterinburg, Novosibirsk, Tiumen, Krasnoiarsk, Irkuțk și multe alte orașe, unde au opriri de 15-20 de minute. Bineînțeles, dacă nu vă simțiți în largul vostru să petreceți o săptămână în tren aveți posibilitatea să să opriți pe parcurs.

Pe de altă parte, o călătorie cu trenul special ”Rusia imperială” surează două sptămâni în loc de una, dar este presărată cu excursii de zile întregi. În ciuda tarifelor destul de piperate, mesele sunt incluse, la fel și o croazieră pe un iaht privat la Vladivostok.

O altă opțiune, care lungește și mai mult călătoria, vă permite să ajungeți chiar până la Beijing.

Cu trenul în Rusia. Expresul care înconjoară Lacul Baikal

Pe vremuri, calea ferată circulară din jurul Lacului Baikal făcea parte din traseul Transsiberianului, însă din cauza construcției barajului de la Irkuțk unele tronsoane sunt acum sub apă.

cu trenul în Rusia
FOTO baikalcomplex.com

Totuși, pe aici mai circulă unele trenuri, mai mult cele turistice decât normale. Este vorba de cea mai bună variantă pentru a contempla frumusețea lacului. Traseul începe la Gara Sliudianka (accesibilă de la Irkuțk) și se termină la Port Baikal, după mai multe opriri care durează de la 15 la 40 de minute.

De la capătul liniei, puteți să ajungeți cu vaporul în satul Listvianka, de unde luați autobuzul pentru a ajunge din nou la Irkuțk. Luați în calcul aproximativ 12 ore pentru tot traseul.

Tren retro în nordul Moscovei

cu trenul în Rusia
FOTO rzdtour.com

Vi se propune oportunitatea de a urca la bordul unui tren de la începutul secolului 20 pentru a explora nordul capitalei Rusiei.

Îmbarcarea se face la Gara Riga, iar coborârea la Gara Krasnîi Baltieț. În acest caz este vorba de un traseu de numai 15 minute, urmat de o vizită la fostul dfepou al orașului, apoi întoarcerea. Cu totul, excursia durează aproximativ trei ore.

Cu trenul în Rusia. Inelul de Aur

cu trenul în Rusia
FOTO lonelyplanet.com

Inelul de Aur este circuitul turistic cel mai vestit din Rusia. El vizează orașe vechi, unele princiare, din jurul Moscovei, care și-au păstrat arhitectura medievală.

Excursiile organizate cu trenul pe acest circuit durează în general două-trei zile și includ mai multe opriri (Vladimir, Suzdal, Iaroslavl etc) cu vizite care au loc cu ghizi.

Cu trenul în Rusia, pe litoralul Mării Negre

cu trenul în Rusia
FOTO Legion Media

Dacă sunteți amatori și de mare, și de munte, de ce să alegeți între cele două când puteți pur și simplu să vă duceți la Soci, populară stațiune a sporturilor de iarnă, dar și balneară?

Aici șerpuiește o cale ferată care face legătura între parcul olimpic și orașul Tuapse. Cu un tren de călători normal, acest traseu îl veți parcurge în două ore și jumătate.  Orarele și tarifele pot fi consultate AICI.

 

Cu trenul în Rusia rurală

cu trenul în Rusia
FOTO griphon.livejournal.com

La 360 km de Moscova, în regiunea Tver, se află modesta cale ferată Zemțî-Jarkovski. Un trenuleț modern compus dintr-un singur vagon parcurg cei 47 km ai traseului în trei ore și 20 de minute, ceea ce ar putea să-l califice drept cel mai lent din Rusia.

Și totuși, astfel aveți posibilitatea de a admira satele aproape abandonate din împrejurimi, dar și pădurile de pe traseul trenului. Cel mai bine e să faceți această excursie vara. Mersul trenurilor este disponibil AICI.

 

Ultimele Articole