spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

Recomandările CFR Călători pentru cei care se deplasează cu trenul de Paște

Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA a făcut marți o serie de recomandări pentru cei care intenționează să se deplaseze cu trenul de Paște.

„În contextul unui trafic de călători crescut, prilejuit de zilele libere de Sărbătorile Pascale și 1 Mai, CFR Călători operează cu întregul parc tehnic disponibil de material rulant și are în vedere, operativ, sporirea capacităţii (vagoane suplimentare) de transport pe rutele care înregistrează cele mai mari solicitări, în funcție de disponibilități. Facem apel la călători, să nu urce în tren fără bilet de călătorie, dacă la ghișeu/casa de bilete li se comunică faptul că locurile au fost epuizate. Pentru adaptarea capacității de transport la nivelul solicitărilor, astfel încât să se evite situațiile neplăcute generate de epuizarea locurilor la trenuri, CFR Călători recomandă călătorilor: să își planifice din timp călătoria; să folosească toate trenurile puse la dispoziție de CFR Călători din graficul unei zile de circulație; să îşi procure din timp legitimaţiile de călătorie.”

Cum pot cumpăra bilete cei care vor merge cu trenul de Paște

Biletele pot fi cumpărate cu anticipație, utilizând următoarele canale:

  • online de pe cfrcalatori.ro;
  • din aplicația mobilă “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” (disponibilă în Google Play, App Store și Huawei AppGallery).
  • de la automatele de vânzare bilete din gări;
  • direct de la casele de bilete din gări și distribuitorii autorizați (agenții de turism), unde este recomandată păstrarea distanței față de celelalte persoane.

”Înainte de efectuarea călătoriei, rugăm pasagerii să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare”, se mai arată în comunicatul dat publicității de operatorul feroviar de stat.

Să ne așteptăm din nou la cozi interminabile în Gara de Nord?

Club Feroviar a informat sâmbătă că în Gara de Nord din București s-au format cozi interminabile la casele de bilete, deoarece CFR Călători a decis să reducă numărul de casiere.

Potrivit informațiilor obținute de Club Feroviar din surse ale operatorului feroviar de stat care au dorit să-și păstreze anonimatul, conducerea CFR Călători vrea să facă economii la orele festive (de sâmbătă, duminică și sărbători legale) plătite angajaților săi, în acest caz casiere. Astfel, numărul casierelor din Gara de Nord a fost limitat la 11 pentru ziua de sâmbătă și la 10 pentru duminică, de Florii. În cursul nopții de sâmbătă spre duminică, numărul casierelor a fost limitat la șapte. Pentru o servire cât de cât normală a călătorilor, ar fi nevoie de cel puțin 20 de casiere.

Să sperăm că această situație nu se va repeta și în preajma Sărbătorilor Pascale.

Ultimele Articole