vineri, mai 3, 2024
spot_img

Cu mocănița până la Mănăstirea Moldovița

Cu mocănița până la Mănăstirea Moldovița. Majorarea cotei de TVA inclusiv la transportul turistic nu a împiedicat întreprinzătorii din domeniul turistic feroviar să vină cu noutăți. Firmele din domeniu pornesc mocănițele în această lună.

Firmele de turism feroviar cu mocănițele vin în 2024 cu noutăți, în pofida creșterii cotei de TVA aplicat în domeniu de la 5% la 19% din data de 1 ianuarie 2024.

Cu mocănița până la Mănăstirea Moldovița

Una dintre cele mai îmbucurătoare noutăți este prelungirea traseului mocăniței Moldovița cu 5 kilometri până la mănăstirea omonimă, noutate anunțată de administratorii proiectului zilele trecute. Deschiderea traseului va avea loc pe data de 26 aprilie, dimineața, in prezența unor oficiali ai Consiliului Județean Suceava, primăriilor Moldovița și Vatra Moldovița. Administratorii proiectului spun că prelungirea traseului s-a făcut și cu sprijinul Sucursalei Regionale CF Iași.

Evenimentul va include prezentări de artă meșteșugărească, port popular etc. Pentru acest sezon mocănița Huțulca oferă două variante de traseu, și anume Moldovița-Argel cu locomotivă cu abur și Moldovița-Vatra Moldoviței cu locomotivă diesel.

Gara nouă la Sovata

 

Nu este însă singura noutate. Cu o săptămână mai devreme, pe 19 aprilie, la Sovata Mureș va porni și mocănița care circulă pe traseul Câmpu Cetății-Sovata. Organizatorii acesteia așteaptă turiștii cu o gară renovată.

Ambele mocănițe au fost nevoite însă să majoreze modic prețurile biletelor ca urmare a creșterii TVA, dar și a salariilor în economie și prețului mondial al cărbunelui. Scumpirile vor fi de până la 10 lei pe bilet pe acest sezon.

 

 

 

 

 

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole