spot_img
duminică, noiembrie 28, 2021
spot_img

Directorul Metrorex Mariana Miclăuș spune cum vom călători cu metroul după 15 mai

Directorul general al Metrorex, Mariana Miclăuș, a dat luni câteva repere despre cum se va circula cu metroul după 15 mai.

cu metroul după 15 mai noul coronavirus

”Vom asigura intervale minime de succedare pentru trenuri. În cazul în care vom constata supraaglomerări, vom introduce trenuri suplimentare, vom scoate tot parcul activ în circulație”, a declarat Mariana Miclăuș într-o intervenție la Digi 24.

Ea a precizat că la casele de bilete, dar și la punctele de vânzare automată a cartelelor au fost lipite autocolante de avertizare privind păstrarea distanțării sociale. Asemenea mesaje vor fi difuzate și acustic, prin intermediul rețelei de sonorizare din stații și din trenuri.

Întrebată dacă se va lua o măsură privind limitarea numărului de călători care au acces pe peroane în cazul în care se constată un flux crescut, Mariana Miclăuș a precizat că la acest lucru se poate recurge numai după o analiză împreună cu instituțiile competente ale statului.

Decalarea programelor de lucru, soluție pentru a călători mai bine cu metroul după 15 mai

”O măsură (pentru evitarea supraaglomerării – n.red.) ar fi decalarea programelor de lucru, astfel încât presiunea pe mijloacele de transport în comun să nu mai fie atât de mare la anumite ore”, a mai spus directorul general al Metrorex. Ea a precizat că, în condiții normale, când toată lumea se duce la muncă și școlile sunt deschise, sunt și 100.000 de oameni care utilizează simultan transportul subteran, la orele de vârf.

Klaus Iohannis a dat liber deplasărilor cu metroul

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni după amiază că starea de urgență nu va fi prelungită și că pe 15 mai România intră în stare de alertă. Astfel, călătoriile cu metroul vor putea fi făcute fără declarație pe propria răspundere.

”După 15 mai, putem, în principiu, să ne mișcăm în interiorul localității unde avem treabă, dar nu e bine să exagerăm, deplasările să fie necesare și nu va mai fi nevoie să declarăm în prealabil unde mergem. Ce se întâmplă mai departe: relaxarea se va face pas cu pas, un astfel de pas fiind de regulă cam de două săptămâni. Următorul calup de relaxare va veni probabil la începutul lui iunie”, a spus Klaus Iohannis.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole