CRRC si TUV Nord semneaza MoU

20 septembrie 2016

crrc_tuvIn data de 20 septembrie 2016, producatorul de material rulant China Railway Rolling Stock Corporation (CRRC) si TÜV Nord au semnat un memorandum de intelegere pentru certificarile privind vehiculele feroviare, in special pentru trenurile de mare viteza. “Piata feroviara europeana este un punct cheie in dezvoltarea noastra privind pietele internationale. Prin acest acord, colaborarea cu TÜV Nord ne va ajuta in intelegerea si implementarea standardelor europene si dezvoltarea produselor noastre pentru a raspunde cerintelor pietei europene. Prin colaborarea cu TÜV Nord, vom putea accesa mai usor aceasta piata si, vreau sa mentionez, ca ne intereseaza sa cooperam cu companiile europene. Nu este vorba doar de competitie, ci si colaborare”, a declarat pentru Railway PRO, Ren Jian CRRC’s Department of Science and Technology deputy general director director.

De asemenea, aceasta colaborare “va permite companiei TÜV Nord extinderea pe piata din China si realizarea de noi proiecte. Relatiile de colaborare cu CRRC dureaza de cca 5-10 ani, iar acordul semnat astazi este un pas inainte pentru dezvoltarea ambelor companii”, a precizat Michael Nieser head of Energy Technology Division, TÜV Nord.

“Suntem un furizor global de produse feroviare. Vrem sa livram cat mai multe din produsele si tehnologiile noastrea catre pietele din Europa. Acestea sunt dezvoltate pe baza conceptelor ce tin de mobilitate prietenoasa si inovare. Acest memorandum nu este primul semnat cu firime din Germania. In iunie, Deutsche Bahn si CRRC au semnat doua acorduri pentru stabilirea si optimizarea sistemului de mentenanta pentru trenurile de mare vioteza”, a precizat Cui Dianguo, Presedintele CRRC in cadrul semnarii documentului.