CRRC se pregateste de o expansiune la nivel global

China Railway Rolling Stock Corp (CRRC) planuieste sa infiinteze 11 divizii regionale in intreaga lume pana in 2020 si vizeaza piete importante din Europa, America de Nord, Rusia si tarile din Asia Centrala, a declarat un director din cadrul companiei, citat de Chinadaily.
Cele 11 divizii regionale vor fi infiintate in tari precum Rusia, Marea Britanie, Africa de Sud si Australia. Pana in 2020, compania intentioneaza sa produca trenuri, sa achizitioneze piese de schimb si sa construiasca centre de intretinere si servicii printr-o strategie de localizare care implica forta de munca locala pe piete importante.
CRRC spera sa obtina o cota internationala de 10-15% si estimeaza o crestere a volumului total de comenzi internationale la 15 miliarde de dolari in 2020.
„Chiar daca se pot face multi bani din vanzarea trenurilor, furnizarea de servicii de intretinere si vanzarea trenurilor direct pe pietele internationale poate fi, de asemenea, profitabila si convenabila”, a declarat Feng Hao, un cercetator din domeniul transportului feroviar in cadrul Comisiei pentru Dezvoltare si Reforma Nationala.
Presedintele CRRC, Xi Guohua, a declarat ca grupul planuieste sa incheie unul sau doua acorduri de achizitii la nivel international anul acesta si sa accelereze exporturile ambelor sale produse si standarde tehnice pentru trenurile electrice pentru transportul de marfa si de calatori.
Conform raportului financiar al CRRC, in 2016, veniturile companiei au scazut cu 5,74% la 32,97 de miliarde de dolari. In 2016, comenzile noi ale companiei au insumat 38,6 miliarde, dintre care vanzarile contractate de catre activitatile internationale au insumat 8,1 miliarde de dolari, reprezentand o crestere de 40% pe an.