CRRC construieste o noua fabrica de productie pentru trenurile de metrou din Chicago

CRRCCRRC Sifang America a lansat oficial lucrarile de constructie la o noua fabrica in valoare de 100 de milioane de dolari in sud-estul orasului Chicago care se va ocupa cu asamblarea celor mai noi vagoane de metrou ale Autoritatii de Tranzit din Chicago, seria 7000. Fabrica, care se intinde pe 35.395 de metri patrati, platita in intregime de CRRC, va fi finalizata in 2018. Comanda initiala a CTA de 400 de vagoane de metrou va fi realizata pentru suma de 632 de milioane de dolari (1,58 de milioane de dolari per vagon), cu optiunea pentru inca 446 de vagoane de metrou. Primele prototipuri de vagoane vor fi realizate in 2019. Aproximativ 7 milioane de dolari vor fi cheltuiti pe instruirea fortei de munca care va lucra in fabrica din Chicago.
“Aceasta noua fabrica reprezinta o investitie majora in Chicago care va crea oportunitati economice in sud-est, generand locuri de munca bine platite pentru sute de angajati. Vehiculele care sunt asamblate in acest centru vor fi cel mai recent pas pe care l-am facut pentru a investi in transportul international modern si pentru a crea un sistem de tranzit al secolului XXI”, a declarat primarul orasului Chicago, Rahm Emanuel.
In martie 2016, CTA a acordat CRRC Sifang America contractul pentru fabricarea a 846 de vagoane noi. In cadrul licitatiei, JV-ul CSR Sifang America, a depus cea mai mica oferta in valoare de 1.309 miliarde de dolari pentru 846 de vagoane feroviare.
„CRRC Sifang America apreciaza oportunitatea de colaborare cu Autoritatea de Tranzit din Chicago pentru a produce vehicule feroviare de ultima generatie in Chicago, pentru Chicago. Suntem dedicati constructiei de vehicule moderne pentru a imbunatati experienta calatorilor CTA, generand, in acelasi timp, locuri de munca noi in cadrul fabricii noastre de asamblare din oras. Suntem increzatori ca parteneriatele CRRC Sifang America in Chicago vor face din acest proiect un succes pentru noi si pentru oras”, a declarat vicepresedintele CRRC Corporation, Sun Yongcai.
Vagoanele seria 7000, primele vehicule feroviare CTA construite in Chicago din 1964, sunt dotate cu sistem de propulsie in curent alternativ pentru calatorii silentioase; camere de supraveghere suplimentare atat in interiorul, cat si in exteriorul vehiculului; sistem de notificare pe baza de GPS si un sistem automat de evidenta a calatorilor pentru o planificare eficienta a serviciului.