spot_img
sâmbătă, aprilie 1, 2023
spot_img

CRRC China va livra 18 trenuri de metrou în doar cinci luni unui mare oraș european

Producătorul chinez CRRC, prezent în trecut și la licitațiile de material rulant din România, dar exclus din acestea de către Guvernului PNL-USR, condus de Florin Cîțu, va livra rețelei de transport dintr-o metropolă europeană 18 trenuri de metrou în doar cinci luni.

Primul dintre cele 18 seturi de trenuri de metrou fabricate de compania chineză CRRC a fost livrat zilele trecute companiei de metrou Porto din Portugalia. Trenul cu 4 vagoane este expus în stația de metrou Trindade din centrul Porto, potrivit agenției chineze de presă Xinhua. Trenul ar îndeplini așteptările pasagerilor publici pentru o calitate superioară și mai multă securitate a transportului, a declarat ministrul portughez al Mediului și Climei, Duarte Cordeiro care s-a suit la bordul acestuia.

Trenuri de metrou fabricate în doar cinci luni de CRRC

Trenul a fost realizat de CRRC Tangshan, unul dintre cei mai mari producători de trenuri, trenuri de mare viteză și vehicule de metrou din China.

Primul tren își va începe serviciul în mai, după mai multe încercări și teste, iar toate trenurile vor fi livrate până la sfârșitul lunii septembrie. Portugalia este prima țară din Uniunea Europeană care a achiziționat trenuri de metrou fabricate în China. Companiile chineze au interzis în România chiar asociate cu producători români.

Tan Mu, directorul general al CRRC Tangshan, a declarat că trenul de metrou de nouă generație, proiectat în comun de CRRC Tangshan și compania Porto Metro, adoptă tehnologia digitală și are caracteristicile de greutate redusă, consum redus de energie și inteligență digitală, în conformitate cu standardele europene. Noile trenuri de metrou au o viteză maxima de circulatie de 80 km/h si o capacitate de 244 de pasageri, din care 64 locuri pe scaune. Cu aceste noi trenuri, rețeaua de metrou Porto va ajunge la 120 de rame.

Ultimele Articole