spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

Croatia primeste finantare UE pentru un proiect feroviar

hz-infrastrukturaAdministratorul infrastructurii feroviare din Croatia, HŽ Infrastruktura, si Comisia Europeana au semnat un acord de finantare cu privire la finantarea reconstructiei liniei existente si constructia celei de-a doua sine pe linia Krizevci – granita cu Ungaria. Sectiunea face parte din Coridorul Mediteranean, intre Zagreb si granita cu Ungaria. Krizevci se afla la 65 de km nord-est de Zagreb.
Valoarea totala a proiectului este de 300 de milioane de euro din care UE va aloca 241 de milioane de euro, reprezentand 85% din costul total.
In iulie, HŽ Infrastruktura a inceput lucrarile de reconstructie pe sectiunea Dugo Selo – Krizevci care are un cost total de 200 de milioane de euro. In plus, compania intentioneaza sa reconstruiasca linia existenta si sa construiasca a doua linie care sa o urmeze pe prima, exceptie facand subsectiunea dintre Carevdar si Lepavina unde linia va avea un segment de 4,3 km. Lucrarile vor include constructia si reconstructia a 4 statii, 11 treceri la nivel si indepartarea altor treceri la nivel. Podul peste Raul Drava va fi indepartat iar in locul sau va fi construit un pod nou.
Toate aceste proiecte vor creste capacitatea infrastructurii si vor permite trenurilor sa circule cu viteze de 160 km/h, timpul de calatorie fiind astfel redus.

Ultimele Articole