marți, octombrie 3, 2023
spot_imgspot_img

Croatia: licitatie anulata pentru reabilitarea liniei Dugo Selo-Krizevci

03-croatiaAutoritatea pentru reglementarea si monitorizarea achizitiilor publice din Croatia, DKOM, a anulat decizia administratorului infrastructurii feroviare HZ Infrastruktura de a acorda unei asocieri de firme croate contractul pentru reabilitarea si modernizarea tronsonului Dugo Selo-Krizevci, potrivit presei locale.
DKOM a luat aceasta decizie in urma apelului inaintat de compania clasata pe locul al doilea la licitatia pentru proiect, Swietelsky Baugesellschaft (Austria) si de un consortiu condus de Comsa (Spania), arata portalul Poslovni.hr.
In luna octombrie a anului trecut, compania croata de constructii Hidroelektra Niskogradnja a anuntat ca un consortiu alcatuit din Dalekovod, DIV si Zagreb-Montaza, avand Hidroelektra Niskogradnja drept subantreprenor, a fost ales drept castigator al licitatiei privind reabilitarea si modernizarea tronsonului Dugo Selo-Krizevci. Contractul priveste reconstruirea liniei existente si construirea unei noi linii pe aceeasi ruta, proiectul avand o valoare estimata la 1,3 miliarde kuna (169,5 milioane euro).
In urma hotararii DKOM, HZ Infrastruktura va trebui sa ia o noua decizie privind modernizarea liniei pana la jumatatea acestei luni, a mai aratat Poslovni.hr. Administratorul infrastructurii croate trebuie de asemenea sa compenseze compania Swietelsky Baugesellschaft si consortiul condus de Comsa cu suma de 100.000 kuna (13.000 euro) pentru cheltuielile facute cu procedura de apel.
Initial, se presupunea ca lucrarile la contract vor incepe in prima parte a acestui an si vor fi finalizate in septembrie 2019. Proiectul ar urma sa fie finantat in proportie de 85% din fonduri europene. In luna martie 2015, Banca Europeana de Investitii a anuntat ca analiza posibilitatea acordarii unui credit de 26 milioane de euro pentru modernizarea liniei Dugo Selo-Krizevci.

Ultimele Articole