duminică, iulie 14, 2024
spot_img

Croatia: contractul pentru modernizarea liniei Dugo Selo–Krizevci reatribuit castigatorului initial

03-croatiaAdministratorul infrastructurii feroviare croate HZ Infrastruktura a decis ca atribuirea contractului de modernizare a liniei Dugo Selo–Krizevci sa aiba loc tot in favoarea consortiului local alcatuit din Dalekovod, DIV si Zagreb-Montaza. Decizia administratorului infrastructurii vine dupa ce la inceputul acestei luni autoritatea pentru reglementarea achizitiilor publice din Croatia, DKOM, a suspendat atribuirea initiala a contractului in urma unei plangeri inaintate de compania clasata pe locul al doilea la licitatie, Swietelsky Baugesellschaft (Austria) si de un consortiu condus de Comsa (Spania).
In luna octombrie 2015 HZ Infrastruktura a ales consortiului local alcatuit din Dalekovod, DIV si Zagreb-Montaza drept castigator al contractului, care implica reconstruirea unei linii existente pe ruta Dugo Selo–Krizevci si construirea unei a doua linii pe aceeasi ruta. In urma unei proceduri de reevaluare a ofertelor, HZ Infrastruktura a ajuns la concluzia ca oferta consortiului local este cea mai adecvata pentru realizarea proiectului.
Potrivit anuntului anterior facut de HZ Infrastruktura, lucrarile la proiect ar urma sa inceapa in prima parte a acestui an si sa fie finalizate in septembrie 2019.
Valoarea proiectului este de 1.24 miliarde kuna (162.7 milioane euro). Proiectul ar urma sa fie finantat in proportie de 85% din fonduri europene. In luna martie a anului trecut, Banca Europeana de Investitii a anuntat ca analizeaza posibilitatea de a oferi un credit de 26 milioane euro pentru proiectul de modernizare a liniei Dugo Selo-Krizevci.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO. 10 ani de 160 km/oră pe București-Constanța. Locomotiva inaugurală, pe butuci

Pe 4 iulie 2014 CFR Călători a pus în circulație, oficial, primul tren care circula cu 160 km/oră pe București-Constanța. Asta după mai bine...

Ultimele Articole