spot_img
marți, mai 24, 2022
spot_img

Sindicaliștii de la metrou îl laudă pe Orban pentru atitudinea referitoare la criza politică

Sindicaliștii de la metrou îl laudă pe președintele PNL, Ludovic Orban, fost ministru al Transporturilor, pentru atitudinea pe care a adoptat-o referitor la criza politică.

criza politică Ion Rădoi timpul de așteptare la metrou Război la Metrorex salariul mediu la Metrorex scandal la CA al Metrorex

”Domnului Premier Ludovic Orban. Salariații din transporturi vă mulțumesc în semn de apreciere și respect pentru felul în care ați gestionat și condus atât Ministerul Transporturilor si Infrastructurii în calitate de Ministru, dar și pentru răspunderea asumată ca Premier în gestionarea țării pe timpul pandemiei. Guvernanții ar trebui să lucreze cu oamenii și pentru oameni, doar așa putem să trecem cu bine această perioadă în care suntem încercați la greu. Societatea civilă, partidele politice, sindicatele ar trebui să discute pentru a exista un echilibru corect în fiecare măsură luată. Având în vedere derapajele, excesul de putere, aroganța și chiar încălcarea legilor ce pun în pericol statul de drept, din partea unui partid aflat la guvernare, susținem atitudinea luată vis-a-vis de miniștrii USR”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook Unitatea – Sindicatul Liber din Metrou.

Legătura dintre demolarea chioșcurilor și criza politică

Postarea sindicaliștilor vine la scurt timp după ce Ludovic Orban a cerut demisia ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, cu care liderul USLM, Ion Rădoi, este în război deschis pe tema demolării chioșcurilor de la metrou. Chioșcurile cu pricina sunt administrate de Sindomet Servcom SRL, firmă deținută de USLM.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, i-a cerut sâmbătă, indirect, demisia lui Cătălin Drulă din funcția de ministru al Transporturilor. ”Orice ministru trebuie să ştie că, înainte de a-şi ataca premierul, trebuie să-şi scrie demisia. Dacă nu şi-a scris demisia, trebuie să ştie că va pleca acasă exact cum a plecat acasă Voiculescu”, a spus șeful Camerei Deputaților.

Cu doar o zi înainte, Cătălin Drulă, vicepreședinte al USR-PLUS și ministru al Transporturilor, l-a criticat dur pe premierul Florin Cîțu pentru demiterea lui Vlad Voiculescu. ”Un zombie politic” – l-a caracterizat Drulă pe Cîțu într-un interviu pentru G4Media, arătând că acesta și-a pierdut încrederea principalului partener de coaliție.

De altfel, într-o altă postare de pe pagina de Facebook a USLM este prezentată o filmare cu demolarea unor chioșcuri, însoțită de comentariul: ”Domnul Ministru C. Drulă și Directorul General Metrorex, Ștefan Paraschiv, vor să demonstreze în fiecare zi că pot încălca legea și pot duce cât mai jos instituțiile statului Român. PIAȚA Unirii 1, acum”. (A.B.)

Ultimele Articole