spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

Creștere salarială de 18% pentru șefii Metrorex

O creștere salarială de 18% pentru șefii Metrorex a fost aprobată la finele anului trecut de către Adunarea Generală a Acționarilor a companiei, respectiv de către Ministerul Transporturilor.

Decizia AGA este publică pe situl Metrorex, însă nu se precizează care este valoarea majorării. Surse neoficiale au informat Club Feroviar că ar fi vorba de o creștere de 18%. „aprobă drepturile salariale ale personalului cu funcții de conducere cu aplicabilitate de la data de 29 decembrie 2022 (…), cu excepția director de specialitate și consilier director general”, se arată în decizia AGA din 29 decembrie 2022.

Conducerea Metrorex nu a putut fi contactată pentru a informa asupra procentului de majorare sau privitor la cauzele acestei majorări, dat fiind faptul că este vorba de o companie puternic susținută din fonduri publice, că salariile în companie, mai ales la nivel de conducere, nu sunt mici și că anul trecut personalul de execuție a obținut la negocierile CCM o creștere de doar 7,5%, după cum a informat aici Club Feroviar.

Surse din companie au informat că ar fi vorba de o majorare de 18% care acum doi ani a fost acordată la acel moment doar personalului de execuție.

Potrivit bugetului rectificat în luna octombrie pentru 2022 companiei i s-a acceptat o pierdere brută de peste 100 de milioane lei, în scădere considerabilă față de cea prevăzută inițial la începutul anului (peste 400 de milioane de lei).

Ultimele Articole