Craiova va avea tramvaie noi, achizitionate de catre MDRAP

17 tramvaie noi cu lungimea de circa 25 metri vor fi achizionate de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) pentru a fi puse in circulatie in municipiul Craiova.

Valoarea totala a achiziei este estimata la 170 milioane lei (36,17 milioane euro), contractul nu va fi insa impartit pe loturi. Nu va incheiat un acord-cadru.

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 6 martie 2019.

Oferta depusa trebuie sa fie valabila pana la 6 septembrie 2019.

Criteriile de atribuire urmaresc cel mai bun raport calitate – pret, astfel componenta financiara va avea o pondere de 80%, componenta tehnica urmand sa aiba o pondere de 20%.

Achizitia va fi finantata prin intermediul Programului Operational Regional – POR.

Aceasta se realizeaza in conformitate cu protocolul de asociere dintre Municipiul Craiova şi Ministerul Dezvolării Regionale şi Administraţiei Publice şi HCL 335/14.08/2018 a Consiliului Local Craiova.

Mentionam ca anul acesta, in perioada 2-3 aprilie, Club Feroviar si Asociatia Industriei Feroviare din Romania (AIF) vor organiza la Craiova conferinta pe tema materialului rulant. Participantii vor dezbate subiecte precum achizitia de rame electrice noi in Romania sau noile licitatii de achizitii de tramvaie anuntate pentru Braila, Galati, Ploiesti, Craiova desigur, Arad, Timisoara sau Resita.

Pe langa toate acestea, vom vorbi si despre modernizarea intregului sistem de transport feroviar de pasageri si marfa, iar industria producatoare sau reparatoare de material rulant ne va pune la curent cu noile proiecte din portofoliu.