spot_img
duminică, octombrie 2, 2022
spot_img

Craiova va achizitiona 17 tramvaie noi

Municipiul Craiova a elaborat un proiect pentru achizitia a 17 tramvaie noi, cu lungimea de 25 de metri. Proiectul se ridica la valoarea de 40,5 milioane lei, inclusiv TVA (8,7 milioane euro). Achizitia noilor tramvaie va fi derulata prin intermediul Programului Operational Regional  2014-2020.

Proiectul va fi supus votului Consiliului Local Craiova in cadrul sedintei din 26 iulie, iar contributia proprie in proiect a municipalitatii din Craiova este de 2 % din valoarea eligibila aferenta tuturor activitatilor, in cuantum de 810,18 mii lei (175 mii euro), reprezentand cofinantarea proiectului.

Potrivit proiectului de hotarare postat pe site-ul primariei Craiova, numarul si dimensiunile tramvaielor au rezultat din studiului de oportunitate privind innoirea parcului de vehicule de transport public urban pentru municipiul Craiova – achizitia de autobuze noi si achizitia de tramvaie noi – aprobat in luna iunie 2018.

Proiectul pentru achizitia celor 17 tramvaie pentru Craiova este realizat in parteneriat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, cu sprijinul JASPERS si are ca scop reducerea emisiilor de bioxid de carbon in municipiile resedinta de judet prin investitii bazate pe planurile de mobilitate urbana durabila.

“Avand in vederea necesitatea innoirii parcului de transport public din Romania ca masura de imbunatatire a mobilitatii urbane si de limitare a emisiilor de CO2, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice in parteneriat cu unitatile administrativ-teritoriale orase/municipii, dupa caz, intocmeste proiectul “Achizitie de mijloace de transport public – tramvaie”, depus in cadrul Programului Operational Regional 2014- 2020, Axa prioritara 4 – Sprijinirea dezvoltarii urbane durabile, Prioritatea de investitii 4, Obiectivul specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon in municipiile resedinta de judet prin investitii bazate pe planurile de mobilitate urbana durabila”, se arata in proiectul de hotarare emis de catre Consiliul Local din Craiova.

In ceea ce priveste transportul electric, RAT Craiova detine un parc de 29 tramvaie distribuite pe 3 trasee.  Conform informatiilor furnizate de catre operatorul  serviciului de transport public din Municipiul Craiova, numarul estimat al calatorilor care au utilizat transportul public cu tramvaiul in anul 2017 a fost de  circa 3,47 milioane de pasageri.

Ultimele Articole