spot_img
luni, noiembrie 28, 2022
spot_img

Cracovia propune construirea unei linii de metrou

In acest sens, Municipalitatea din Cracovia a anuntat ca a publicat o licitatie in vederea alegerii consultantului pentru realizarea unui studiu de fezabilitate pentru construirea unei linii de metrou. Studiul de fezabilitate va trebui finalizat pana la sfarsitul lui 2019. Potrivit cerintelor, acesta va analiza dezvoltarea rapida a infrastructurii, tehnologia ce va fi utilizata, parametrii tehnici si functionali dar si rezultate privind resursele financiare necesare pentru punerea  in aplicare si operarea ulterioara a liniei de metrou.

Termenul limita pentru depunerea ofertelor este 8 mai. Contractul este estimat la 12,2 milioane zloti (3 milioane euro).

Solutia pe care Cracovia o asteapta ar trebui sa asigure o capacitate mare de transport in zona blocajelor din reteaua de tramvai. Studiul de fezabilitate va trebui sa analizeze si posibilitatea integrarii noului sistem de transport cu alte sisteme de transport urban, precum reteaua de tramvai. Cele mai importante obiective  ale proiectului vor fi reprezentate de cresterea ponderii calatoriilor cu transportul public, cresterea capacitatii de transport in comun, sporirea confortului in mijloacele de transport public, dar si crearea de hub-uri de transport integrate si eficiente.

In cerintele pe care le-a formulat, Municipalitatea din Cracovia ia in calcul o linie de metrou pe axa est-vest, iar consultantul trebuie sa prezinte cel putin trei variante de traseu, care ar trebui sa asigure o legatura directa si convenabila cu gara Kraków Główny. Oricare din variante trebuie sa prezinte conectarea la reteaua existenta de tramvai.

Cracovia nu are in prezent nicio linie de metrou, insa dispune de o retea de tramvai vasta, cu 27 de linii, iar lungimea totala a retelei este de 84 de kilometri.

Ultimele Articole