Cracovia achizitioneaza noi tramvaie de la Pesa

PESAOperatorul de transport public din Cracovia, MPK Kraków, a selectat compania Pesa pentru livrarea a 35 de tramvaie noi cu o optiune pentru suplimentarea numarului cu inca 15 vehicule. Vehiculele vor fi unidirectionale, cu un procent de coborare a podelei de 60% si o lungime cuprinsa intre 32 si 35 de metri. LRV-urile din Cracovia nu vor avea catenara pe o distanta de 3,5 km.
Oferta companiei Pesa a avut o valoare de 427,4 milioane de zloti (100,4 milioane de euro) pentru cele 50 de vehicule. Conform contractului, vehiculele trebuie livrate in 30 de luni, cu o frecventa de livrare de trei vehicule la fiecare doua saptamani. Pesa va trebui sa livreze tramvaiele suplimentare intre 2021 si 2023.
In octombrie 2016, MPK Kraków a deschis ofertele depuse de patru ofertanti: Pesa, Škoda, Newag si consortiul Stadler-Solaris. In cadrul licitatiei, Pesa a depus oferta cu cea mai mica valoare, insa MPK Kraków a eliminat compania din competitie din cauza intarzierii in livrarea flotei Krakowiak, pretul nefiind singurul criteriu de selectie a castigatorului.
Pesa a contestat descalificarea sa la Curtea Nationala de Apel care i-a dat dreptate furnizorului.
La 8 august 2017, MPK a indeplinit actiunile necesare si a anuntat faptul ca Pesa este, in mod oficial, castigatorul licitatiei.

 

Alte stiri